Şizofren Yazar 15 Kitap Yazarak Hayata Tutundu - Son Dakika
Yerel

Şizofren Yazar 15 Kitap Yazarak Hayata Tutundu

Şizofren Yazar 15 Kitap Yazarak Hayata Tutundu

Şizofren hastası olan Aytekin Özdemir, 13 yılda 15 kitap yazarak, hastalığını unutup hayata tutunmayı başardı.

13.07.2012 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şizofren hastası olan Aytekin Özdemir, 13 yılda 15 kitap yazarak, hastalığını unutup hayata tutunmayı başardı.

Ankara'da dünyaya gelen Aytekin Özdemir (40), Konya Selçuk Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünü okuduğu dönemde rahatsızlandı. Doktora giden Özdemir'e şizofren tanısı konuldu. Uzun süre ilaç tedavisi gören Özdemir, matematik dehası şizofren John Nash'ı örnek alarak hastalığı ile yaşamayı öğrendikten sonra yazarlığa soyundu. Özdemir, 1999'da eline kalem kağıt alarak ilk kitabı olan 'Çizgi Ötesi Bir' kitabını yazdı. 13 yılda yazdığı 15 kitabın 12'sini bastıran Özdemir, kendi bireysel çabalarıyla kitap fuarlarında 45 bin kitap sattı. Ünlü matematik dehası şizofren John Nash'ı örnek alarak hastalığıyla yaşamayı öğrendikten sonra yazarlığa başladığını belirten Özdemir, her kesimde okuyucusunun olduğunu söyledi. Kitaplarında felsefe, psikoloji, aşk ve şizofrenlikle ilgili deneyimlerini yazan Aytekin Özdemir, yazarlık serüveniyle ilgili şunları söyledi:

"1999'da şizofreniliğim ile beraber yaşamasını öğrendiğim ilk zamanda içimden gelen bir his ile yazar olacağıma karar vererek zor günlerimde 'Çizgi Ötesi Bir' eserimi yayımladım. Okuyuculardan aldığım mesaj ve iletiler ile iyi bir yazar olduğumu bilincine vardım ve hayatım boyunca yazmaya kara verdim. İnsanların yaşarken farkına varmadıkları detayları ben şizofren kimliğimle gözler önüne sermeye çalışıyorum kısacası ruha ve düşünceye hitap etmeye çalışıyorum".

15 yıldır Diyarbakır'da yaşamını devam ettiren Özdemir, kitap yazıp okuyucularla buluşmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şizofren Yazar 15 Kitap Yazarak Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement