Oda arkadaşının gözlerini oyan şizofreninin, daha önce saldırdığı başka bir isim yaşadıklarını anlattı - Son Dakika
3.Sayfa

Oda arkadaşının gözlerini oyan şizofreninin, daha önce saldırdığı başka bir isim yaşadıklarını anlattı

Adana'da bir hastanede tedavi gören bir kadının 2 gözünü parmaklarıyla oyan şizofreni hastasının, 2 yıl önce de Manisa'da tedavi gördüğü hastanede dış fırçasıyla başka bir hastanın gözlerini oymaya kalkıştığı ortaya çıktı.

08.03.2020 09:52  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde tedavi gören Sultan Güner'in (57) 2 gözünü parmaklarıyla oyan şizofreni hastası N.K'nin (36), 2 yıl önce de Manisa'da tedavi gördüğü hastanede diş fırçasıyla Burcu Ş. adlı kadının gözlerini oymaya çalıştığı ortaya çıktı. Burcu Ş. (34), yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yanındaki bir başka hastanın çabasıyla kurtulduğunu belirten Burcu Ş, N.K'nin kontrol altında tutulmasını, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

ODA ARKADAŞININ GÖZLERİNİ OYDU

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde yatarak tedavi gören şizofreni hastası N.K, 1 Mart'ta aynı odada kaldığı 3 çocuk annesi Sultan Güner'in iki gözünü parmağıyla oydu. Sultan Güner, götürüldüğü Adana Şehir Hastanesi'nde tedaviye alınırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi Başhekimi ile 1 başhekim yardımcısının da aralarında bulunduğu 8 personel açığa alındı. Şizofreni hastası N.K. ise tek kişilik sünger odada gözlem altına alındı.

Oda arkadaşının gözlerini oyan şizofreninin, daha önce saldırdığı başka bir isim yaşadıklarını anlattı

DAHA ÖNCE DE SALDIRIDA BULUNMUŞ

Soruşturmada N.K'nin, kendisine küfrettiğini ileri sürdüğü babaannesi K.K'yi baltayla öldürdüğü de ortaya çıktı. N.K.'nin ayrıca 2018 yılında ismi öğrenilemeyen bir kadına saldırdığı için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldüğü, burada yatarken Burcu Ş. adlı hastanın da diş fırçasıyla gözlerini oymaya çalıştığı belirlendi.

"UYKUDAYKEN GÖZLERİNİ OYMAYA ÇALIŞMIŞ"

Yaşadığı olayı telefonda anlatan İzmirli Burcu Ş, "Sinir krizi geçirdiğim için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüm. Buradan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildim. Bana yapılan ilaç etkisiyle sevk edildiğimi dahi hatırlamıyorum. Olay günü duş aldıktan sonra yataklarımıza geçtik. N.K. kapalı bölümde yatıyordu, ben açık kısımda yatıyordum. Ben ilaçların etkisiyle derin uykudayken, üzerime gelip, gözlerimi oymaya kalkıştı. Yanımdaki bir başka hasta durdurup, görevlilere yardım çağrısında bulunmuş. Görevliler kurtarmış. Gözlerimden kan geldi, derin yaralar oluştu. Saldırı anından sonra bana "görüyor musun?" diye sordular. Görüyorum dedikten sonra devlet hastanesine götürüldüm" dedi.

Oda arkadaşının gözlerini oyan şizofreninin, daha önce saldırdığı başka bir isim yaşadıklarını anlattı

"HASTANE OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞTI"

Hastanedeki görevlilerin olayı kapatmaya çalıştığını öne süren Burcu Ş, "Benim çabamla, ısrarımla aileme durum anlatıldı. Görevliler, aileme olayı bildirirken ufak bir çizik olduğunu söylemiş. Olayı kapatmaya çalıştılar. Sonra ben ameliyata alındım. 'Plastik cerrah yok' denildi. Gözlerimin üstüne dikiş atıldı. Sonra tekrar Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne getirilmişim. O anları hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda annem ve kardeşim yanımdaydı" diye konuştu. Hastanede açık ile kapalı alan arasında bir kapı yer aldığını, buranın kilitli olduğunu, görevlilerin ise başında durduğunu belirten Burcu Ş, "Beni hastaneden çıkartmak istemediler. Ailemin itirazlarıyla buradan çıktık. Tedavim için İzmir Ege Üniversitesi'ne gittik. Sonrasında şikayetçi olduk.

Oda arkadaşının gözlerini oyan şizofreninin, daha önce saldırdığı başka bir isim yaşadıklarını anlattı

"KONTROL ALTINDA TUTULMALI"

Konuyu mahkemeye taşıyan Burcu Ş, yetkililere seslenerek "Gereken yapılsın. Bu kişinin çevreye zarar vermemesi için önlem alınsın. Çevreden uzak tutalım bu kişiyi. Kontrol altında tutulmalı. Kimseye zarar vermemesi için önlem alınsın" dedi."

AÇILAN KAMU DAVASI, CEZAİ EHLİYET OLMADIĞI İÇİN BOZULDU

Burcu Ş'nin avukatı Muzaffer Esenkaya da, "Olayla ilgili kamu davası açıldı, 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde. Ben de görevlendirmeyle dosyaya atandım. Yargılama sonucu sanık N.K'nın ceza ehliyeti olmadığını dair karar çıktı. Kararı istinaf yoluna götürdük. İstinaf'tan karar bozuldu. Hala dava sürerken Adana'daki diğer olay oldu" diye konuştu.

Oda arkadaşının gözlerini oyan şizofreninin, daha önce saldırdığı başka bir isim yaşadıklarını anlattı
Oda arkadaşının gözlerini oyan şizofreninin, daha önce saldırdığı başka bir isim yaşadıklarını anlattı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Oda arkadaşının gözlerini oyan şizofreninin, daha önce saldırdığı başka bir isim yaşadıklarını anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • gözü gitti: vurun iğneyi olay bitsin yazık değil mi o kadına 17 0 Yanıtla
  • Hollanda dan: Hastaların kendine ait odası olmalı ama Türkiye de o imkan yok 14 1 Yanıtla
  • Osmanlı: Manisa da yapamadığını burda yapmış ! 10 0 Yanıtla
  • Loto talihlisi: Kadında öcü gibi bişey herşey beklenir valla bu karıdan 5 1 Yanıtla
  • Abdül Baki Hasan: çok büyük ihmal var, ne yani cezai ehliyeti yok diye insanların gözünü oysun öldürsün ve toplum içinde yaşamaya devam etsin, bu kabul edilemez, Avustralya da develere yapılan yapılsın 0 0 Yanıtla
  • Besce: Ulan cezai ehliyeti yok diye herkesin gözünümü oysun ! Nasıl bir adaletimiz var Yarabbiiii 0 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Şizofrenleri bir adada toplamalı. 0 0 Yanıtla
  • Psikiatri: Bu hastalar tek kişilik odalarda kalmalı hastaların birbirine zarar vermesi kesinlikle engellenmeli yazık oldu 0 0 Yanıtla
  • Gamze Gül : Bu hastayı nasıl bir odaya yalnız koymazlar inanılır gibi değil... 0 0 Yanıtla
  • Geçmiş olsun: Loto talihlisi yapan kişinin fotosumu var haberi bir okuyun önce bunlar saldırıya uğrayan hastalar .Allah şifa versin hepsine inşallah. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement