Skandal Belgede İki Türk Futbolcu da Var! - Son Dakika
Dünya

Skandal Belgede İki Türk Futbolcu da Var!

Skandal Belgede İki Türk Futbolcu da Var!

Yeni belgelerde adı geçen Türk futbolcular ise Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut...Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un geçmiş dönemde formasını giydiği İspanyol Real Sociedad'ın isminin de Panama Belgeleri'nde yer aldığı iddia edildi.

04.04.2016 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni belgelerde adı geçen Türk futbolcular ise Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut...

Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un geçmiş dönemde formasını giydiği İspanyol Real Sociedad'ın isminin de Panama Belgeleri'nde yer aldığı iddia edildi. La Liga ekiplerinden Real Sociedad'ın 2000-2008 yılları arasında Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un da yer aldığı yabancı oyuncuların maaşlarını Panamalı şirketler veya banka hesaplarına yatırdığı ortaya çıktı. Bunun sebebi ise İspanya'daki vergi uygulamasında kaçmak.

Eurosport'ta yer alan habere göre Bask temsilcisinin ödemeler için özellikle Panama ve Virgin Adaları'ndaki banka hesaplarına para yatırdığı gizli belgelerde yer alırken, Darko Kovacevic'in aldığı ücret buna en güzel örnek oldu. Vergi kayıtlarında ayda 2 bin dolar kazandığı gösterilen santraforun, bir Hollanda firması üzerinden yıllık 1,4 milyon dolar aldığı ortaya çıktı.

Real Sociedad'ın bu yöntemi bahsedilen dönemde kulüpte forma giyen çoğu yabancı futbolcu için uyguladığı ortaya çıkarken, diğer 7 isim arasında tanıdık yüzler de var. Nihat Kahveci, Sander Westerveld, Tayfun Korkut, Valeri Karpin, Gabriel Schürrer ve Mattias Asper'in yıllık ücretlerinin de düşük gösterilerek vergi kaçırıldığı L'equipe gazetesinin haberinde yer aldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Skandal Belgede İki Türk Futbolcu da Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement