Kız öğrenciler, kendilerini taciz eden sapığın mesajlarını ifşa etti - Son Dakika
3.Sayfa

Kız öğrenciler, kendilerini taciz eden sapığın mesajlarını ifşa etti

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde çocuk gelişimi okuyan bir öğrenci, sosyal medyadan kız öğrencileri taciz edip ölümle tehdit etti. Kız öğrenciler sosyal medyada açtıkları "sbüdetacizvar" etiketi ile söz konusu taciz ve tehditleri ifşa etti. Olayların ardından konuyla ilgili üniversiteden açıklama geldi.

04.06.2020 12:20  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Külliyesi'nde çocuk gelişimi okuyan bir öğrenci, pek çok kız öğrenciyi sosyal medya üzerinden kendi hesabı ve açtığı sahte hesaplar aracılığıyla taciz edip tehdit etti. Birçok öğrenci tarafından yapılan şikayetlerden sonra kendisine iftira atıldığını söyleyen öğrenci hesaplarını kapattı. Konuya ilişkin Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden açıklama geldi.

İğrenç mesajlar tek tek ortaya çıktı! Kız öğrenciler sosyal medyadan ifşa edince üniversite olaya el attı

TWİTTER'DA İFŞA EDİLDİ

Kadın öğrenciler #sbüdetacizvar etiketi ile seslerini duyurmaya çalışırken tacizi kanıtlayan onlarca ekran görüntüsü paylaşıldı. Öğrencilerin açtığı hesabın altında aynı okuldan diğer kadın öğrencilerin de aynı kişinin kendilerine dönük hakaretleri ve tehditleri paylaşıldı.

Skandal taciz olayı! Kız öğrenciler sosyal medyadan ifşa edince üniversite olaya el attı

ÜNİVERSİTE KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Sosyal medyadaki iddialara konu öğrenci ile alakalı şikayetler, 2019-2020 Güz Dönemi sonunda idaremize ulaşmış olup Disiplin Kurulumuz tarafından konu incelenmiş ve Bahar Dönemi başlamadan, 'YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği MADDE (7} 1/a'ya göre' ilgiliye bir yarıyıl okuldan uzaklaştırma cezası verilmiştir.

Skandal taciz olayı! Kız öğrenciler sosyal medyadan ifşa edince üniversite olaya el attı

ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİNE GİRMESİ YASAKLANDI

Taciz suçlamasının adli boyutu TCK Madde 105'e göre mağdurun şikayetini gerektirdiğinden, savcılığa suç duyurusunda bulunmak isteyen öğrencilerimize Hukuk Muşavirliğimiz tarafından hukuki yardım sağlanmış, suç duyurusunda bulunan öğrencilerin dosyasına müdahil olmak üzere yine Hukuk Müşavirliğimiz tarafından savcılığa dilekçe verilmiştir. İlgili, disiplin cezası aldıktan sonra yerleşkelerimize girmesi yasaklanmış, güvenlik görevlilerimiz bu doğrultuda uyarılmışlardır.

Skandal taciz olayı! Kız öğrenciler sosyal medyadan ifşa edince üniversite olaya el attı

KONU DİSİPLİN KURULUNA YÖNLENDİRİLDİ

Uzaklaştırma cezası sonrası, ilgili öğrenci hakkında aynı şikayetler gelmeye devam edince, müşteki öğrencilerimiz, idaremize yeniden dilekçe vermeleri hususunda bilgilendirilmişlerdir. Öğrencilerimizin dilekçeleri, Disiplin Kurulumuza yönlendirilmiş olup konu Disiplin Kurulumuzun gündemindedir. Öğrencilerimizin huzur ve güvenliği önceliğimizdir! Saygılarımızla."

Skandal taciz olayı! Kız öğrenciler sosyal medyadan ifşa edince üniversite olaya el attı
Kız öğrenciler, kendilerini taciz eden sapığın mesajlarını ifşa etti

Son Dakika 3.Sayfa Kız öğrenciler, kendilerini taciz eden sapığın mesajlarını ifşa etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • A.drn: bu sapık ceza almalı,ama kızlar kadınlarda kendilerine çeki düzen vermeliler 30 23 Yanıtla
    Mehmet: Tacize uğrayan kadının ne gibi bi yanlışı olabilir 4 2
  • Vatandaş: Ulan birde bu çocuk gelişimi okuyor yarın öbür gün çocuğunuzu emanet edeceğiniz adam bu işte bu cezanın daha da büyütülmesi gerek 44 0 Yanıtla
  • Soldiers : Bunun gibi sapıkların gereği yapılmalı .Geciken adalet Adalet olmaz 16 7 Yanıtla
  • Muhterem gunahsiz : Kadınlar i taciz et serbest tecavüzcü serbest kendilerine zarar gelince yöneticiler istediği cezayi veriyorlar 7 13 Yanıtla
  • Vatandaş: Öncelikle olayı yaşayan arkadaşları ailemiz gibi görelim ve bize yapılmasını istermiyiz düşünüp yorum yapalim..bu şahis derhal tutuklanmalı yoplum içinde bölelerine yer yok!!!!.. 13 6 Yanıtla
    isimsiz: bu güzel yorumu beğenmeyenler nedendir acaba 0 0
  • demir bilek: sbü ne yaa.. PEŞKEŞLE İHALE FSADI KAYIRMAYALA ELİMİZDEN ALDINIZ OKULUMUZU. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ORASI... TABİİ Kİ ZİHNİYETİNİZİN TORTULARI BU ERKEK ÇOCUKLARDA ... ÇEKİN ÇİLESİNİ GÜNAHI VEBALİ BOYNUNUZDA 6 2 Yanıtla
    suat doğan: ne diyorsun sen? 4 3
  • Cevaben: Sbü Sağlık Bilimleri üniversitesi) demek 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement