Skoda Yeni Modeli Citigüo'yu Cenevre'de Tanıttı! - Son Dakika
Otomobil

Skoda Yeni Modeli Citigüo'yu Cenevre'de Tanıttı!

Skoda Yeni Modeli Citigüo\'yu Cenevre\'de Tanıttı!

Skoda, yeni logosuna sahip ilk modeli 5 kapılı Citigo’nun lansmanını Cenevre Motorshow’da gerçekleştirdi. A segmentinde ilk model olan Citigo, modern tasarımı, akıllı çözümleri ve şehir içi kullanımdaki mükemmelliği ile dikkatleri üzerinde topladı.

07.03.2012 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Skoda, Cenevre Otomobil Fuarında Citigo'nun beş kapılı modelini dünyanın beğenisine sunarak model atağına 2012 yılında da dinamik bir şekilde devam ediyor. Bu yıl Mayıs ayından itibaren Citigo, üç ve beş kapılı seçenekleri ile Avrupa pazarında satışa çıkacak. 2011 yılında 879 bin 200 adetlik satışıyla 117 yıllık tarihinde yeni bir satış rekoruna imza atan Skoda, uluslararası pazarlardaki güçlü büyümesini sürdürerek 2018 yılı için global pazarlarda en az 1,5 milyon adetlik satış hedefine, Citigo ve diğer yeni modelleri ile emin adımlarla ilerliyor. Skoda'nın Cenevre Otomobil Fuarında ilk kez ziyaretçilerin önüne çıkarttığı yeni Citigo, belirgin, taze ve modern tasarımı ve kendine özgü karakteristik çizgileri ile görenleri ilk bakışta kendine hayran bıraktı. A segmentinde sunduğu akıllı çözümler ile fiyat-fayda endeksinde çıtayı en yukarı çıkartan Citigo, hacmi ile yarattığı alan ekonomisine yakıt ekonomisini de ekleyerek tam bir aile otomobili olarak öne çıkıyor. Citigo

Gelecek dönemde düşük yakıt tüketimleri, cazip fiyatları ve kolay kullanımları ile büyük ilgi görmesi beklenen ve şu anda Avrupa'da yüzde 10'luk bir paya sahip olan A segmentinde talep toplaması hedeflenen Citigo, 3.56 metre uzunluğu, 1.65 metre genişliği ve 1.48 metre yüksekliği ile en kompakt otomobiller arasında yer alıyor. Active, Ambition ve Elegance olarak farklı donanım seviyelerinde 3 versiyonu bulunan Citigo ile Skoda, farklı müşteri beklentilerinin tümüne yanıt vermeyi hedefliyor.

Etkili ve güçlü motor seçenekleri

Citigo'da 60 ve 75 beygir gücünde 1 litrelik 3 silindirli 2 motor seçeneği bulunmakta. 60 hp gücündeki motor 95 Nm azami tork sağlamakta. Azami hızı 160 km olan bu motorda 5 ileri manuel şanzımanda 100 kilometre de ortalama 4,5 litre yakıt tüketimi gerçekleşiyor ve CO2 salınımı 105 gr'a düşüyor. Citigo Green tech versiyonunda ise bu tüketim 4.1 litreye kadar düşerken CO2 salınımı ise 96 gr/km'ye kadar inebiliyor. Citigo'daki 75 hp gücündeki diğer motor seçeneğinde ise 95 Nm maksimum tork 6.200 devirde elde edilirken, 100 kilometrede 4.7 litre yakıt tüketimi ve 108 gr/km CO2 salınımı gerçekleşiyor. 0'dan 100 km'ye 13.2 saniyede çıkan motorun green tech teknolojisine sahip versiyonunda yakıt tüketimi 100 km'de 4.2 litreye, CO2 salınımı ise 98 g/km'ye inmektedir. Manuel şanzımana sahip modelde maksimum hız 171 km/saate ulaşmaktadır.

Yolculuklar eğlenceye dönüşüyor

Gerçek bir şehir aracı olarak tasarlanan ve sunduğu pratik çözümlerin kolay kullanımı ile zevk veren Citigo, CD, MP3 çalma özelliklerinin yanı sıra aux girişi de bulunan "Funky" radyosu ile en yoğun trafikte bile keyifli bir yolculuk garantisi veriyor. Skoda modelleri arasında ilk kez Citigo'da yer alan çok fonksiyonlu "Move & Fun" sistemi çok işlevli mobil bilgi-eğlence sistemi olarak tanımlanıyor. 1.36 metrelik toplam iç genişliği ile sınıfının en geniş iç hacmini sunan Citigo'da 234 litrelik bagaj hacmi, arka koltukların yatırılması ile birlikte 959 litreye kadar ulaşabiliyor. 2.42 metrelik dingil mesafesi, 4 kişinin aynı anda en konforlu yolculuğu yapmasını sağlıyor.

Emsalsiz Güvenlik

Skoda'nın marka stratejileri arasında en önemli yeri alan güvenlik, Citigo'da da en üst seviyede yer alıyor. Euro NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız alan Citigo'da sürücü ve yolcu hava yastıkları standart olarak sunuluyor. Citigo, sahip olduğu Pasif güvenlik paketinde fren asistanı bulunuyor. A segmentinde sadece Citigo'da bulunan sistem, bir lazer sensörü vasıtasıyla olası kaza algılanarak çarpışma şiddetinin azaltılması veya önlenebilmesi için fren asistanının devreye girmesi prensibi üzerine çalışıyor. Citigo'da ayrıca standart olarak ABS ve ESP fren sistemleri bulunuyor.

Cenevre Fuarında Skoda'nın yeni modeli Citigo'nun tanıtımının yanı sıra, model yelpazesini oluşturan Superb, YETI, Octavia, Fabia ve Roomster'da ilgi gören Skoda modelleri oldu.

Verimli ve Güçlü: YETI

Pazara sunulduğu 2009 yılından bu yana Skoda ürün portföyünü hissedilir bir şekilde genişleten YETI, zor koşullardaki performansı ile SUV segmentinin gözde modellerinden birisi haline geldi. Arazi nitelikleri onu güç arazilere uygun kılarken, bir sedanınkine eşit sürüş dinamikleri sayesinde yol üzerinde de başarılı. Euro NCAP kaza testinde aldığı beş yıldız arabanın iyi uygulanmış güvenlik konseptini doğrulamakta. YETI'nin üçü benzinli ve dördü dizel olan motor seçeneklerine ilave olarak Greenline teknolojisine sahip motor seçenekleri de bulunmakta. YETI'nin tüm motor seçenekleri optimum yakıt verimliliği için direkt yakıt enjeksiyonu ve turbo sistemine sahip.

Çok Yönlü Yetenek: Octavia

Sınıf farkı olmayan tasarımı, mükemmel işçiliği ve geniş versiyon seçenekleri ile her kesimden kullanıcıya hitap eden elit bir model olarak öne çıkıyor. Skoda'nın en çok satan modeli olan Octavia'da, sedan ve combi versiyonlarından başka sıradışı tasarımları ile RS ve Scout seçenekleri de bulunmakta. Zengin bir motor çeşitliliğine sahip Octavia'da altı benzinli, bir LPG ve dört dizel motorun yanı sıra tüm versiyonlarında Skoda'nın çevreci teknolojisi Greenline motor seçeneği de bulunuyor.

Hayata Yer Açın: Superb

Her platformda Skoda'nın amiral gemisi olarak adlandırılan Superb, konu genişlik olduğunda markanın diğer tüm modelleri gibi eşsizdir. Sınıfındaki en geniş iç hacme sahip Superb'in Combi seçeneği de bulunmaktadır. Tümü direkt enjeksiyonlu olan geniş motor seçeneğine sahip Superb'de 4 benzinli, 3 dizel motor seçeneği bulunmakta. DGS şanzıman seçeneği ile kesintisiz sürüş keyfi sunan Superb'in Greenline teknolojisine sahip motor seçenekleri de tercih zenginliği yaratmakta. Emsalsiz bagaj açma sistemiyle birçok ödüle hak kazanan Superb, model olarak da kazandığı birçok ödül ile dikkat çekiyor.

Hem Geniş, Hem Ekonomik: Fabia ve Roomster

Škoda, Fabia ile hem geniş hem ekonomik, Roomster ile kendi segmentinin standartlarını yaratan bir otomobil sunuyor. Fabia, Skoda'nın en çok tercih edilen modellerinin başında yer alırken, Roomster da bulunduğu her pazarda yükselen popülerliği ile dikkat çekiyor. Cenevre'de ki Skoda standında ilgileri üzerine toplayan bir diğer model olan Fabia'nın Monte Carlo ve RS 2000 versiyonları, markanın yarışçı geleneğini de gözler önüne seriyor. Fabia, Fabia Combi ve çok fonksiyonlu Roomster'da 3 adet greenline teknolojisine sahip motor seçeneğinin yanı sıra 7 adet benzinli, 4 adet dizel olmak üzere çok geniş bir motor yelpazesine sahip. Greenline teknolojisine sahip motorlarda CO2 salınımı yüzde 10'a varan oranlarda azalırken, tüm motor seçeneklerinde start-stop sistemi ve verimliliği daha da artıran fren enerjisi kazanımı sistemi bulunuyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Skoda Yeni Modeli Citigüo'yu Cenevre'de Tanıttı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement