Slovakya Başbakanı'ndan Ekonomi Bakanı'na ağır sözler: O koltukta bir aptal olduğu için üzgünüm - Son Dakika
Dünya

Slovakya Başbakanı'ndan Ekonomi Bakanı'na ağır sözler: O koltukta bir aptal olduğu için üzgünüm

Slovakya Başbakanı Igor Matovic, koalisyon ortağı aynı zamanda kabinede Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Richard Sulik için "Ekonomi Bakanı koltuğunda bir aptal olduğu için üzgünüm" dedi. Slovak Başbakan, Sulik'in istifasından da memnuniyet duyacağını dile getirdi.

18.12.2020 14:51  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slovakya'da koalisyon hükümetinin ortakları arasındaki gerilim devam ediyor. Bağımsız Kişiler ve Sıradan İnsanlar Partisi'nin (OLaNO) lideri Başbakan Igor Matovic, koalisyon ortağı Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (SaS) lideri, aynı zamanda kabinede Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Richard Sulik'i 'aptal' olarak nitelendirdi. Slovak Başbakan katıldığı bir radyo programında "Ekonomi Bakanı koltuğunda bir aptal olduğu için üzgünüm" derken, Sulik'i istifaya çağırdı.

GERİLİM KORONA TESTİ POLEMİĞİYLE BAŞLADI

İki lider arasında birkaç aydır devam eden gerilim Başbakan Matovic'in ülkedeki tüm vatandaşlara koronavirüs testi yapılması kararı sonrası daha da artmıştı. Matovic, Richard Sulik'i pandemi komisyonu oturumlarına katılmamakla eleştirirken, Sulik ise Başbakan Matovic'in ülkede yetersiz sayıda bulunduğu için yurt dışından koronavirüs testi satın alması talebini yasa gereği Ocak ayından önce satın alamayacağı gerekçesiyle geri çevirmişti. Bu gelişme üzerine Başbakan Matovic, koalisyon ortağı Sulik'i devlet ihalelerine ilişkin kanununda değişiklik için hızlandırılmış yasama yolundan faydalanmak için gerekli hazırlığı yapmamakla suçladı.

"O KOLTUKTA BİR APTAL OTURDUĞU İÇİN ÜZGÜNÜM"

Katıldığı bir radyo programında bu konuya da değinen Slovak Başbakan, Sulik için "Ekonomi Bakanı koltuğunda bir aptal oturduğu için üzgünüm" dedi ve Sulik'in Noel öncesi istifasının kendisini memnun edeceğini söyledi.

ÜZERİNE ALMADIĞINI SÖYLEDİ

Koalisyon ortağı Richard Sulik ise sosyal medya hesabında Başbakan'ın sözlerini şahsen üzerine almadığını, çünkü Başbakanın içinde bulunduğu ekstrem derecede karmaşık ve emsalsiz durumu anladığını yazdı. Sulik paylaşımında partisinin koalisyona ağlanmak için değil çalışmak için girdiğine de yer verdi.

Slovakya Başbakanı\'ndan Ekonomi Bakanı\'na ağır sözler: O koltukta bir aptal olduğu için üzgünüm
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Slovakya Başbakanı'ndan Ekonomi Bakanı'na ağır sözler: O koltukta bir aptal olduğu için üzgünüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var
    03:15 İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

    Gazze'yi kan gölüne çevirip binlerce Filistinliyi katleden İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı. Savaş uçakları Halep'teki uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını vurdu. Saldırıda 36 Suriye askeri hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement