Slovakya'da Türk Rüzgârı - Son Dakika
Spor

Slovakya'da Türk Rüzgârı

Slovakya\'da Türk Rüzgârı

24. Avrupa Kros Şampiyonası dün gerçekleştirilirken, erkeklerde Kaan Kigen Özbilen, kadınlarda ise Yasemin Can zirveye çıktı. Türkiye erkeklerde de takım halinde mutlu sona ulaştı.

11.12.2017 02:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24. Avrupa Kros Şampiyonası'nda erkeklerde Kaan Kigen Özbilen, kadınlarda ise Yasemin Can'ın zirveye çıkarken, erkeklerde de takım halinde şampiyon oldu.
Slovakya'nın Samorin kasabasında düzenlenen organizasyonda, büyükler, 23 ve 20 yaş altı kategorilerinde yarışlar yapıldı. Erkeklerde Türkiye adına yarışan Kenya asıllı Kaan Kigen Özbilen, 29 dakika 45 saniyelik derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı. Aras Kaya, 7., Polat Kemboi Arıkan 9., Ali Kaya 21. ve Alper Demir de 55. sırayı aldı. Bu sonuçla erkek takımı da mutlu sona ulaştı.
Kadınlar 5 bin ve 10 bin metrede Avrupa 23 yaş altı şampiyonu Yasemin Can, parkuru 26 dakika 48 saniyede bitirdi. Kenya asıllı milli sporcu, 2016'dan sonra bu yıl da zirveyi kaptırmadı. Özlem Kaya 26, Esma Aydemir 27 ve Meryem Akdağ 33. sırada yarışı bitirdi. Türkiye bu sonuçlarla kadınlar da da bronz madalya aldı.
2016'da kazandığı 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyayla takımca ilk sırada yer alan Türkiye, bu yıl 3 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalyayla Büyük Britanya'nın (5 altın, 4 bronz) arkasında ikinci sırayı kaldı.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Slovakya'da Türk Rüzgârı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement