Slovenya'nın arıcılık geleneği UNESCO Dünya Miras Listesine girdi - Son Dakika
Güncel

Slovenya'nın arıcılık geleneği UNESCO Dünya Miras Listesine girdi

Slovenya\'nın arıcılık geleneği UNESCO Dünya Miras Listesine girdi

Slovenya'daki arıcılık geleneği Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Miras Listesine dahil edildi.

01.12.2022 19:53  Güncelleme: 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slovenya'daki arıcılık geleneği Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Miras Listesine dahil edildi.

Slovenya Kültür Bakanlığından yapılan açıklamada, önemli bir kültür geleneği olan arıcılığın UNESCO tarafından kabul gördüğü ifade edilerek, Slovenya'daki arıcılık geleneğinin zengin ve nesilden nesile aktarılan bir miras olduğu belirtildi.

UNESCO'nun Fas'ta toplanan uzmanları tarafından Slovenya'daki arıcılık geleneğinin Dünya Miras Listesine alınmasına karar verildiğine işaret edilen açıklamada, bunun ülkede önemli bir kültür kaynağı olduğu vurgulandı.

Kültür Bakanı Astra Vrecko, iklim değişikliğinin yaşandığı günlerde arıcılığa özel bir ilgi gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Slovenya'nın girişimiyle 2017'de 20 Mayıs, Dünya Arı Günü ilan edilirken, Slovenya'da arıcılık geleneği turistlerin de ilgisini çekiyor.

Ülkenin sınırları içerisinde bulunan Alp Dağlarındaki arıcılık merkezleri önemli ziyaret yerlerinden biri olarak gösterilirken, Slovenya'da arıcılığın 13. yüzyıldan bu yana sürdürülen kadim bir gelenek olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Slovenya'nın arıcılık geleneği UNESCO Dünya Miras Listesine girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement