Soğuk Havalar Kombi Bakımı Önem Taşıyor - Son Dakika
Kadın

Soğuk Havalar Kombi Bakımı Önem Taşıyor

Soğuk Havalar Kombi Bakımı Önem Taşıyor

Havaların soğumasıyla birlikte kombi sezonu açıldı. Her yıl kış mevsimi öncesinde mutlaka kombilerin temizlik ve periyodik bakımının yaptırılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bunun hem ısı kalitesi açısından hem de ekonomik açıdan gerekli olduğunun altını çiziyor.

04.12.2018 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde, kombilerin yıllık bakımları önemli bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar yılda en az bir kez yapılması gereken periyodik doğalgaz ve kombi bakımını henüz yaptırmamış olanları uyarıyor. Kombilerin sorunsuz olarak yüksek performansta çalışması ve doğalgaz faturasının cebi yakmaması için kış gelmeden kombi bakımının yaptırılması gerekiyor.

Uzmanlar yıl boyu çalışan kombilerin kış aylarında da sorunsuz performans göstermesi için yıllık periyodik bakımın kış gelmeden yaptırılması konusunda uyarıyor. Yılda en az bir kez, sonbahar aylarında gerçekleştirilmesi önerilen kombi bakımının, işin uzmanları tarafından yapılması gerektiğinin de altı çiziliyor. Gecikmeden kombi bakımını yaptıranlar, enerji tasarrufu sağlayarak daha az fatura ödüyor. Bu kombilerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını da sağlıyor.

Teknoloji perakende sektörünün öncü firmalarından İstanbul Bilişim'in Genel Müdür'ü Levent Menteşe, kombi ve tesisatının sağlıklı çalışıp uzun ömürlü olması için düzenli olarak bakım yapılması gerektiğine dikkat çekti.

"Bakımsız kombi cep yakar"

İstanbul Bilişim Genel Müdür'ü Levent Menteşe, "Bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bunlar da size soğuk algınlığı ve kabarık doğalgaz faturaları olarak geri döner. Kombilerin kış ayına girmeden bakımlarını yapılması gerekir. Kombinizin bakımını yaptırdığınız takdirde eski kombinizin verimi artar, kombinizin de ömrü uzar. Kombi ve tesisatınızdaki arızalar kış mevsiminin en soğuk dönemlerinde doğalgaz faturanıza yansımaz. Bakımı yaptırılan kombiler sürekli arıza yapmayacağı için size beklenmedik masraf çıkarmazlar. Sonuç olarak daha az doğalgaz faturası ödeyerek daha çok ısınırsınız." açıklamasında bulundu.

"Kombi bakımı faturalarda yüzde 30'a yakın tasarruf sağlıyor"

Her yıl düzenli bir şekilde bakımı yapılan kombilerin daha sağlıklı çalışacağından dolayı hem yüksek fatura gelmesini engelleyeceğini hem de ısınmada bir artış olacağını belirten Levent Menteşe, "Kombi ve petek bakımı yapılması doğalgaz faturalarında yüzde 30 gibi bir tasarruf sağlıyor. Bunun yanında kombi bakımlarının kışa girmeden her yıl yapılması, kombilerin ömrünü uzattığı gibi daha çok ısı vermesine neden olacaktır." dedi.

"Kombi satın alırken yoğuşmalı tercih edin"

Menteşe, "Kombi alırken yüksek verim sağlamasına ve uzun ömürlü olmasına dikkat etmek gerekir. Yakıt tasarrufu ve verimliliği açısından yoğuşmalı kombileri tercih etmek önem taşıyor. Kombi modelleri arasında en yüksek tasarruflu modellerdir. Konvansiyonel kombilerden farklı olarak, doğalgazın yanması esnasında açığa çıkan su buharını da enerji olarak kullanılırlar. Bu nedenle klasik kombilerle kıyaslandığında, aynı miktar gaz ile yüzme 15'e varan oranlarda daha yüksek verim elde edilebilir. Tasarruf ve yüksek performansı bir arada sunan yoğuşmalı kombiler, hem çevre hem de fatura dostudur." diye konuştu.

"Filtre temizliği önem taşıyor"

Aşırı kirlenen ve hasar gören tesisat parçalarının kombinin ömrünü kısalttığını ifade eden Levent Menteşe, "Kombi bakımı sırasında filtre temizliği önem taşıyor. Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız. Bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep oluyor. Bakımlarda fanların temizlenmesi gerekiyor. Çünkü fanlar zamanla toz aldığı için balans yapar, bu balans da zamanla bozulmalara sebep olur. Aynı zamanda filtrelerin tıkalı olması dolayısıyla sirkülasyon pompası zorlandığı için zamanla sirkülasyon pompaları da arızalanır." diye konuştu.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Soğuk Havalar Kombi Bakımı Önem Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü Belediyesi Kadınlara Öz Savunma Eğitimi Düzenliyor
    16:18 Beylikdüzü Belediyesi Kadınlara Öz Savunma Eğitimi Düzenliyor

    Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki kadınların mental ve fiziksel olarak güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla öz savunma eğitimleri düzenliyor. Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

  • Emma Watson, pahalı bir cinsel tatmin sitesine abone oldu
    11:18 Emma Watson, pahalı bir cinsel tatmin sitesine abone oldu

    Ünlü oyuncu Emma Watson, kadınların cinsel hayatıyla ilgili içerikler üreten bir abonelik tabanlı web sitesine üye oldu. Abonelik ücretinin 1500 TL'den başladığı sitenin değerli olduğunu belirten oyuncu, uzun süre devam etmesini diledi.

  • Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi
    01:09 Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi

    Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ve bahis kanunlarına muhalefet suçlarından cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın kurduğu Dilan Polat Kadın ve Çocuklara Eğitim ve Destek Vakfı, 1.5 yıllık süreç içerisinde faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi. Vakıf, eğitim projeleri, seminerler, atölyeler ve rehberlik programları gibi faaliyetleri gerçekleştirmediği ortaya çıktı. Yönetiminde eşi Engin Polat da bulunan vakfa Engin Polat 1 milyon TL bağış yapmıştı.

  • Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda Ücretsiz Dükkan Tahsisi Başvuruları Başladı
    09:25 Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda Ücretsiz Dükkan Tahsisi Başvuruları Başladı

    Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda ücretsiz dükkan tahsisi için başvurular bugün başladı. Kadınlar, 19 Nisan'a kadar başvurularını yapabilecekler.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    13 Nis Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, KADES'in tanıtılması ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Enez ilçesinde kurulan halk pazarında aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgi veren ekipler, KADES'in amaçları ve kullanımını anlatan broşürler de dağıttı. Bilgilendirme çalışmaları devam edecek.

  • Kadından muhtar olmaz' dediler ama o yılmadı Kura çekimi ile muhtarlığı kazanan kadın muhtar hizmet için kolları sıvadı
    13 Nis Kadından muhtar olmaz' dediler ama o yılmadı Kura çekimi ile muhtarlığı kazanan kadın muhtar hizmet için kolları sıvadı

    Malatya'nın Kale ilçesinde yaşayan Hediye Ceylan, 'Kadından muhtar olmaz' uyarılarına rağmen girdiği muhtarlık seçiminde rakibi ile aynı oyda kalınca kura çekimi ile seçimi kazanan taraf oldu. Hizmet için kolları sıvayan Hediye Ceylan, şimdi bir kadın olarak daha iyi hizmet yapmak için çalışacağını söylüyor.

  • Depremzede Kadınlar Konteyner Kentinde Organik Sabun Üretiyor
    13 Nis Depremzede Kadınlar Konteyner Kentinde Organik Sabun Üretiyor

    Hatay'ın İskenderun ilçesindeki konteyner kentte açılan kursta zeytinyağı ve çiçeklerden organik sabun yapmayı öğrenen depremzede kadınlar, üretimle olumsuz etkilerden uzaklaşıyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve IC İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle düzenlenen kursta eğitim alan kadınlar, atölyede zeytinyağı ve çiçeklerle fermente edilen sabunlar üretiyor. Ayrıca atık yağları geri dönüştürerek temizlikte kullanılan sabunlar da üreten kadınlar, meslek öğrenip sosyalleşerek afetin olumsuz etkisinden uzaklaşıyor.

  • Zeytinburnu'nda Tehdit ve Hakaret Mesajlarıyla Mücadele Eden Kadına Elektronik Kelepçe Takıldı
    13 Nis Zeytinburnu'nda Tehdit ve Hakaret Mesajlarıyla Mücadele Eden Kadına Elektronik Kelepçe Takıldı

    Zeytinburnu'nda eşini yaralayan ve tehditlerine devam eden Ragıp Canan'a elektronik kelepçe takıldı. Ancak kelepçeyi kıran Canan, tehdit mesajları atmaya devam etti. Mağdur kadın, can güvenliği olmadığını belirterek yardım talep etti.

  • Kuşadası'nda El Emeği Festivali'nde Ramazan Bayramı'nda da yoğun ilgi
    12 Nis Kuşadası'nda El Emeği Festivali'nde Ramazan Bayramı'nda da yoğun ilgi

    Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen El Emeği Festivali'nde kadınlar tarafından üretilen ürünler, Ramazan Bayramı'nda da büyük ilgi gördü. Festivalde açılan tezgahlarda takıdan ev eşyasına, tekstil ürünlerinden aksesuar ve hediyeliklere kadar birçok ürün satışa sunuldu. Festival, kente tatil için gelenlerin uğrak noktalarından biri oldu.

  • DİTİB Dortmund Kadınlar Kolu, huzurevi sakinlerini ziyaret etti
    12 Nis DİTİB Dortmund Kadınlar Kolu, huzurevi sakinlerini ziyaret etti

    Almanya'nın Dortmund kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dortmund Kadınlar Kolu üyeleri, İşçi Refahı Derneği (AWO) Dortmund Huzurevi'ni ziyaret ederek bayramlaştı ve sohbet etti. Huzurevi sakinlerine çiçek dağıtan heyet, mutluluklarını paylaşmanın ve dayanışmanın önemini vurguladı. DİTİB, bu ziyaretleri her yıl tekrarlayacaklarını belirtti.

  • KADEM Bayram Karavanı, Hatay'daki depremzedelere ikramda bulundu
    11 Nis KADEM Bayram Karavanı, Hatay'daki depremzedelere ikramda bulundu

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından hayata geçirilen 'Bayram Karavanı', Hatay'daki depremzedelere çay, kahve ve çikolata ikramında bulundu. Karavan, Kahramanmaraş'ın ardından Hatay'a gelerek İskenderun ilçesindeki Üsküdar Konteyner Kenti'ne konuşlandı ve gün boyu vatandaşlara hizmet verdi. KADEM Yayın Editörü Rabia Albayrak, depremzedelerle hasbihal ederek bayramlarını kutlamak istediklerini belirtti ve KADEM'in bölgede olmaya devam edeceğini söyledi.


Advertisement