Soğuk Havalarla Birlikte Saçınız Nemini Kaybetmesin! - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Soğuk Havalarla Birlikte Saçınız Nemini Kaybetmesin!

Soğuk Havalarla Birlikte Saçınız Nemini Kaybetmesin!

Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, kış mevsiminde saç bakımı hakkında önemli tüyolar verdi.

27.11.2018 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Her mevsim sağlıklı saçları korumak için farklı bakım teknikleri gerektirir. Soğuk havaların etkisini göstermesiyle cildimiz gibi saçımız da zamanla nemini kaybeder.

MEVSİM DEĞİŞİKLİĞİNDEN SAÇLARIMIZIN DA ETKİLENDİĞİNİ UNUTMAYIN

Yaz mevsimini geride bırakırken mevsim değişikliğinden cildimiz kadar saçlarımız da etkilenmektedir. Kış aylarında saç bakımınıza daha çok dikkat etmelisiniz. Çünkü soğuk ve kuru havalar saç uçlarını kırmakla beraber saç derisinde kabuklanmaya da neden olmaktadır. Nemini kaybeden saç zaman içerisinde matlaşır ve ışıltısını kaybeder.

Kış boyunca fön makinesi gibi ısı aletleri kullanacağımız ve sıcak sularla yıkayacağımız için saçlarımız ek olarak daha çabuk matlaşabilir. Bu dönemde saçlarımız nemi tutamaz ve daha kırılgan bir hale gelir. Kuruyan saçlarla birlikte elektriklenme sorunu da ortaya çıkabilir. Eğer doğru bir kış saç bakımı uygularsanız bu sorunlar kolaylıkla önlenebilir.

KIŞ SAÇ BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALIDIR?

Kepeklenme ve kabuklanma sorunu: Mevsim değişikliği ve hava sıcaklığının değişmesiyle kafa derisi nemini kaybeder ve kabuklanmaya neden olur. Kabuklanma zaman içerisinde kaşıntıyı beraberinde getirir. Doğru bakımla kepek sorunuyla başa çıkmak mümkündür. Kepek karşıtı bir şampuan kullanarak kepeği önleyebilirsiniz. Bu problem şampuanla çözülmez ise bir uzmandan yardım alınmalıdır.

Canlı saçlar için nemlendirici: Kışın kuruyan saçlarımız için nemlendirici özelliği bulunan saç kremleri kullanmalıyız özellikle ısı ve kimyasal işleme maruz kalan saçlarda ayrıca saç bakım maskeleri de kullanılmalıdır.

Elektriklenme: Kışın en muzdarip olduğumuz durumlardan birisi de saçlarımızın elektriklenmesidir. Kazak, eldiven ve hırka gibi yünlü eşyalar saçlarımızın elektriklenmesine neden olmaktadır. Elektriklenme sorununu çözmek için öncelikle saç tipinize uygun bir tarak seçmelisiniz ve plastik tarak kullanımından kaçınmalısınız. Saç bakım yağlarıyla da saçtaki elektriklenmeyi alabilirsiniz.

Saç kurutma: Kışın saç kurutmak tam bir işkence gibi gelebilir. Fön makinesiyle yüksek ısıya maruz kalan saçlarımız daha çabuk kırılır. Bu yüzden saçlar çok ıslakken yüksek ısıya direkt olarak maruz bırakmamalıyız.

Son Dakika Advertorial Sondakika Soğuk Havalarla Birlikte Saçınız Nemini Kaybetmesin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement