Sokak Futbolunda İkinci Buluşma - Son Dakika
Spor

Sokak Futbolunda İkinci Buluşma

Sokak Futbolunda İkinci Buluşma

Barcelona’nın yıldız oyuncusu Neymar Jr’ın kendi adına düzenlenen futbol turnuvası bu yıl ikinci kez Türkiye’de gerçekleşecek.

30.03.2017 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Neymar Jr'ın kendi adına düzenlenen futbol turnuvası bu yıl ikinci kez Türkiye'de gerçekleşecek. Binlerce genç futbol oyuncusuna yeni bir fırsat sunan turnuva bu yıl 11 ayrı ilde gerçekleşecek.

Sokak futbolunun ana figürü olan ve tüm gün sokakların tozunu atan "Meşin" karakterinin hikayesini anlattığı Neymar Jr's Five'ın tanıtım filmi Cemal Hünal'ın sesiyle hayat buldu. Sokak futbolunun özgürlüğünün kıyasıya yaşanacağı turnuvanın kayıtları çok yakında internet üzerinden başlayacak.

Türkiye'nin en büyük sokak futbolu turnuvası, 'Neymar Jr's Five' için geri sayım başladı. Sokak futbolunun kuralsızlığı ve özgürlük duygusuyla şekillenen ve Red Bull tarafından düzenlenen Neymar Jr. Five turnuvasının tanıtım filmi de yayına alındı. Sokak futbolu hikayelerinin "Meşin" karakteri üzerinden anlatıldığı filme ünlü oyuncu Cemal Hünal da sesiyle hayat verdi. Yaygın sokak futbolu kültürünü turnuva heyecanıyla buluşturacak etkinlik için futbol kültürünün etkili olduğu Anadolu illeri seçildi. Heyecanla beklenen turnuva Nisan ayında başlayacak ve Haziran'daki Türkiye Finali ile son bulacak.

"Neymar Jr's Five" Türkiye turnuvası kayıtları yakında internet üzerinden başlıyor. Turnuvaya, 16 ile 25 yaş arasındaki oyunculardan oluşan takımlar katılabiliyor. Her takım, 25 yaşından büyük iki kişiyi kadrosuna katabiliyor. Elemelerin ardından Türkiye finalini şampiyon olan takım ülkenin şampiyonu olmakla kalmayıp, Brezilya'da yapılacak olan dünya şampiyonasında da Türkiye'yi temsil edecek.

Beşe beş sokak futbolunun oynanacağı Neymar Jr'da centilmenlik dışında kural yok. Turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor ve eksik kalan takım artan baskı altında maça devam ediyor. Takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin kazananı 0-0 biten maçın ardından Kayseri ekibi African United'ı penaltılarla mağlup eden Parker FC olmuştu. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede, penaltılar sonunda Samsun ekibi Parker FC mutlu sona ulaştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sokak Futbolunda İkinci Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement