Sokak Hayvanlarının Havalı Tüfekle Vurulduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Sokak Hayvanlarının Havalı Tüfekle Vurulduğu İddiası

Bolu'da havalı tüfekle vurulduğu iddia edilen kedi, ameliyat edildi.

09.11.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da havalı tüfekle vurulduğu iddia edilen kedi, ameliyat edildi.

Bolu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Melek Ünal, havalı tüfekle vurulduğunu iddia ettiği bir kediyi, Karaçayır Mahallesi'ndeki veteriner kliniğine getirdi. Yapılan ameliyat sonunda kedinin sağ arka ayağından havalı tüfek saçması çıkartıldı.

Klinikte gazetecilere açıklama yapan Ünal, çok fazla yaralama olayı duyduklarını belirterek, "Yaralanan bir sürü kedi, köpek, yavru kedilerin haddi hesabı yok. Bunlar sadece tespit edilebilenler." dedi.

Ünal, sadece silahla yaralama değil, sopayla vurma ve tekmeleme gibi olaylarla da karşılaştıklarına dikkati çekerek, bunu yapan insanların tespit edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bazı mahallelerde tespit edilen ve raporlanan vakaların olduğunu söyleyen Ünal, "Diğer mahallelerde silahla yaralama tespit edilemedi ya da bize gelmedi ama yaralama olayları oluyor. Bununla ilgili gerekli yasal başvurular yapıldı, araştırmalar yapılıyor. İnsanların görünce şikayetçi olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yaralı kedinin ameliyatını gerçekleştiren Veteriner Hekim Burhan Karabaş da kedinin yaralı olarak getirildikten sonra ameliyata alındığını, ayağından bir havalı tüfek saçması çıkartıldığını ve bir saçmanın da kedinin vücudunda kaldığını anlatarak, sağlık durumu iyi olan kedinin aksayarak yürüyebileceğini ifade etti.

Sokak Hayvanlarının Havalı Tüfekle Vurulduğu İddiası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanlarının Havalı Tüfekle Vurulduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement