Sokaktaki Turunçlar Reçele Dönüşüyor - Son Dakika
Yerel

Sokaktaki Turunçlar Reçele Dönüşüyor

Sokaktaki turunçlar reçele dönüşüyor Efeler Belediyesi turunç reçeli üretiyorAYDIN - Efeler Belediyesi, Aydın'ın turunçlarını değerlendirerek ekonomiye kazandırıyor.

31.01.2018 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sokaktaki turunçlar reçele dönüşüyor

Efeler Belediyesi turunç reçeli üretiyor

AYDIN - Efeler Belediyesi, Aydın'ın turunçlarını değerlendirerek ekonomiye kazandırıyor.

Efeler Belediyesi ile Aydın Halk Eğitim Merkezi İşbirliği'nde gerçekleştirilen Aşçı Yardımcılığı Kursu'na devam eden 15 kadın, Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Alanı'ndaki, belediye tarafından kendilerine sunulan atölyede turunç reçeli üretiyor.

Yaklaşık 2 haftadır devam eden üretimde kadınlar, 100 kilogram turuncu değerlendirerek reçele dönüştürdü. İki haftalık süreçte 200 kavanozu aşkın reçel ürettiklerini ifade eden kurs öğretmeni Hatice Çetinkaya Verdi, "Aydın'da bugüne kadar yollara dökülüp telef olan turunçlar, Efeler Belediyemiz sayesinde değerlendirilerek ekonomiye kazandırılıyor. Belediyemiz aynı zamanda bu üretim sayesinde Aydın'ımızın bir değeri olan turunçları tanıtarak vatandaşa kazandırıyor. Turunç kabuklarından reçel üretilirken, iç kısmından da turunç ekşisi üretiliyor. Kursiyerlerimiz hem burada zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek sosyalleşiyor, hem de meslek öğrenip geleceğe yönelik adımlar atıyor. Bize bu imkanı sunan Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ise şöyle konuştu:

"Turunç reçeli üretimimiz modern koşullarda yapılmış mutfakta, hijyen kurallarına uygun olarak yapılıyor. Aydın'ımızın, Efeler ilçemizin turunçlarından ürettiğimiz reçeller sayesinde kentimizin tanıtımına da katkı sağlıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla açtığımız kursumuz sayesinde de kadınlarımız meslek edinip kendi aile ekonomilerine, ülke ekonomisine katkı sağlayacaklardır. Kadınlarımızı sadece evlerde değil yaşamın her alanında görmek istiyoruz.

Sokaktaki Turunçlar Reçele Dönüşüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokaktaki Turunçlar Reçele Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement