Söke'de 90 Çocuk Yazarın Öyküleri Kitaplaştı - Son Dakika
Güncel

Söke'de 90 Çocuk Yazarın Öyküleri Kitaplaştı

Söke'de 90 çocuk yazarın öyküleri kitaplaştı -Geleceğin yazarları ilk imza günü heyecanlarını yaşadıAYDIN - Söke İlçe Kaymakamlığı himayesinde gerçekleştirilen proje kapsamında Söke'de çocuk yazarlar hayalleriyle buluştu.

08.06.2017 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke'de 90 çocuk yazarın öyküleri kitaplaştı

-Geleceğin yazarları ilk imza günü heyecanlarını yaşadı

AYDIN - Söke İlçe Kaymakamlığı himayesinde gerçekleştirilen proje kapsamında Söke'de çocuk yazarlar hayalleriyle buluştu.

İlçede belirlenen 10 ilkokuldan 6 aylık çalışmalarının sonucunda 90 çocuğun kendi yazdıkları öyküler kitaplaştırıldı. Sorumluluğu Cemal Tarık Yaman, Koordinatörlüğü Eğitimci-yazar Hasan Cüneyt Bozkurt tarafından yapılan projede 21 gönüllü öğretmen görev aldı. Proje kapsamında Kültür Bakanlığı ISBN numarası alınarak basılan kitapların yazarları olan Sökeli çocuk yazarlar; İlçe Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte kitaplarını imzaladı.

Gerçekleştirilen imza günü ve proje tanıtım etkinliğine Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Şimşek başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çocuk Yazarlar Proje Sorumlusu Cemal Tarık Yaman; "Çocuk yazarlar projesinde çocuklarımıza yazarlık yolunda rehberlik etmek ve ilk eserlerini ortaya çıkarmaya yardımcı olmak için yola çıkıldı. Projede yer alan çocuklarımızın içlerinden belki geleceğin çok büyük yazarları çıkacak. Kaç kalem çıkarsa çıksın biz yarın gururla onur duyacağız. Bütün çocuklarımız yazar olmasa bile kalemle barışık yaşayacak, yazmak onlar için bir korku olmaktan çıkacak. Yazmakaları geliştikçe daha çok okumak isteyecekler" dedi.

Çocuk yazarlar projesinin kendisinin çok önemsediği bir proje olduğunu belirten Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; "Eğitim yılı başında 22 kalemde konu belirleyip, çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlamıştık. Çocuk Yazarlar Projesi de bunlardan biriydi. 90 çocuğumuzla birlikte bu projeyi gerçekleştirmiş olmaktan çok mutluyum. 90 çocuğumuzun her biri bugün birer yazar, herbiri ISBN numaralı basılan kitap sahibi. Onları takdir etmek lazım, emekleri her türlü övgüye değer. Proje ile bir yandan yazma kabiliyetini geliştirirken, bir yandan da Türkçe'nin doğru kullanımını temin etmiş oluyoruz. En çok ihtiyacımız olan şeylerden biri kitap okuma alışkanlıklarını temin etmiş oluyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri çocuk yazarlarla sohbet ederlerken, çocuk yazarlar kitaplarını imzalayıp okuyucularına takdim etti.

Söke\'de 90 Çocuk Yazarın Öyküleri Kitaplaştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Söke'de 90 Çocuk Yazarın Öyküleri Kitaplaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement