Söke'de İlköğretim Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Söke'de İlköğretim Haftası Kutlandı

Söke\'de İlköğretim Haftası Kutlandı

Aydın’ın Söke ilçesinde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

20.09.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Sıdıka İlkokulunda gerçekleşen törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Jandarma Komutanı J. Yzb. Gökhan Kurgan, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, okul müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı okul müdürü Ali Yüksek yaptı. Ali Yüksek konuşmasında; "Amacımız Büyük Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, teknoloji ve gelişen dünyayı takip edebilen nesiller yetiştirmek. Yeni yılın başarılarla dolu bir yıl olmasını dilerim" dedi.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın bir konuşma yaptı. Konuşmasında ortaokul dönemlerinde babasının kendisine öğüt veren bir anısını anlatarak başlayan Ünat Aydın; "Babam bana 'Vatana, millete, bu devlete faydalı bir insan ol' öğüdünü verdi. 15 Temmuz'dan sonra bu cümlenin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım" dedi. Öğrencilere seslenerek 'Sorun, sorgulayın, hakkı ve hakikati bilin" diyerek seslenen Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın eğitim sürecinde velilere de çok iş düştüğünü ifade ederek; "Çocuklarınızı her yönden erdemli yetiştirin" dedi.

İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu yaptığı konuşmasında öğrencilere eğitim verilirken, müfredatın yanında eğlenceli öğretmenin de esas alınması gerektiğini vurguladı. Kaymakam Kurtbeyoğlu; "Ülkemizde zorunlu eğitimin birinci ayağı okul öncesi olması gerekirken, maalesef ilkokul. Öğretmenlerimiz müfredat ışığında öğrencilere bir an önce okuma-yazmayı öğretme gayreti içinde olacaklar. Müfredatı yetiştirmek mümkün. Çocuklarımızı zorlamadan ezbere dayalı olmadan yetiştirmek mümkün. Zamanın üçte ikisini en azından oyun ve eğlenceli geçirerek öğretimin mümkün olduğunu düşünürüm. Çocuklarımızın daha çok hayal etmelerine imkan vermeliyiz. Biraz yaramazlık yapan çocuklara 'eski köye yeni adet mi getiriyorsun?' ya da 'icat çıkarma' denir. Bırakın hayal etsinler, eski köye yeni adetler getirsinler, yeni icatlar çıkarsınlar. Ki ülke olarak daha ileri seviyelere ulaşalım" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlköğretim Haftası kutlama töreninde okul öğrencilerinden Şermin İpek Birincioğlu günün anlamına ilişkin konuşma yaptı, İrem Öktem ve Zeynep Demirci adlı ç öğrenciler şiir okudu. Halk oyunları gösterisinin de yer aldığı törende okul öğrencilerince hazırlanan 'Bayrak' isimli gösteri beğeni topladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de İlköğretim Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement