Söke'de Kudo'nun İlk Temsilcileri Türkiye Şampiyonasından Başarıyla Döndü - Son Dakika
Yerel

Söke'de Kudo'nun İlk Temsilcileri Türkiye Şampiyonasından Başarıyla Döndü

Söke\'de Kudo\'nun İlk Temsilcileri Türkiye Şampiyonasından Başarıyla Döndü

Son yıllarda dünyada adından söz ettirmeye başlayan spor dalı KUDO MMA, Söke’den ilk şampiyonlarını çıkardı.

06.12.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda dünyada adından söz ettirmeye başlayan spor dalı KUDO MMA, Söke'den ilk şampiyonlarını çıkardı.

Japonya'da doğan Rusya, Azerbaycan, Ukrayna gibi ülkelerde federasyonu bulunan KODO için Türkiye'de de federasyon kurma çalışmaları başlatıldı.

Türkiye'de KUDO MMA sporunun öncüsü Belma Aslan'ın Aslanlar Fight Club'ın, Söke'de temsilciliğini yapan Japon Fight Club sporcuları katıldığı ilk şampiyonadan başarı ile döndü. 13 Şubat'ta Hindistan'da yapılacak Dünya KUDO Şampiyonası'na katılacak milli sporcuların seçmelerinin yapıldığı Türkiye şampiyonası Antalya'da gerçekleşti. Türkiye Şampiyonası'na katılan Sökeli Kudocular Yasin Çakan birincilik, Servet Nayan birincilik, Hatice Sırmalı ikincilik, Nedret Kabasakal üçüncülük, Örgür Otat üçüncülük, Kadir Coşkun üçüncülük başarısı ile döndü.

Japon Fight Club antrenörleri Yasin Çakan ve Hüseyin Sırmalı başarılı sporcular ile birlikte Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ı makamında ziyaret ederek, şampiyonluk sevincini paylaştılar. Takım halinde edilen başarıdan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Yasin Çakan ve Hüseyin Sırmalı, bu başarıyı milli takım kampında ve sonrasında ülkeyi temsil edecekleri Dünya Şampiyonası'nda da göstermeyi arzu ettiklerini dile getirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Kudo'nun İlk Temsilcileri Türkiye Şampiyonasından Başarıyla Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement