Söke'de Öğretmenler Günü kutlandı - Son Dakika
Güncel

Söke'de Öğretmenler Günü kutlandı

Söke\'de Öğretmenler Günü kutlandı

Aydın'ın Söke ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

24.11.2021 14:28  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla verilen "Millet Mektebi Başöğretmeni" unvanını kabul etmesinin yıl dönümünde kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla Söke'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı'nın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından tören Söke Doğa Okullarında devam etti.

Yapıcı törende yaptığı konuşmada, kültür ve medeniyet seviyesi yükselmiş milletlerin en temel özelliğinin öğretmene ve eğitime verdiği değerle anlaşıldığını söyledi.

Geleceğin daha aydınlık olmasının muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak ile doğru orantılı olduğunu belirten Yapıcı, şöyle konuştu:

"Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, 'Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.' Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Geçmiş ile gelecek arasında köprü görevi üstlenen, çocuklarımızın emanetçileri, geleceğimizin mimarı kıymetli öğretmen arkadaşlarım, öğretmenlik öğrencilere sadece bildiklerimizi öğretmek değil sorgulamayı, düşünmeyi, araştırmayı, üretmeyi ve bilgiyi günlük hayatta uygulamayı öğretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit düşmüş ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum."

Açılış konuşmalarının ardından şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen öğretmen konulu yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Göreve yeni başlayacak olan öğretmenler yemin töreni gerçekleştirdi. Çeltikçi Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunuldu. Türk Halk Müziği dinletisi ile program sona erdi.

Programa, Söke Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, Garnizon Komutanı İstihbarat Albay Aziz Çiçek, Söke İlçe Jandarma Teğmen Hakkı Erboğa, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Söke'de Öğretmenler Günü kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement