Sol Parti Gauck'a Karşı 'Nazi Avcısı'nı Cumhurbaşkanı Adayı Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Sol Parti Gauck'a Karşı 'Nazi Avcısı'nı Cumhurbaşkanı Adayı Gösterdi

Sol Parti Gauck\'a Karşı \'Nazi Avcısı\'nı Cumhurbaşkanı Adayı Gösterdi

Almanya'da 18 Mart'ta yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Angela Merkel'in görüşlerine başvurmamakla suçladığı Sol Parti, cumhurbaşkanlığı koltuğu için 'Nazi avcısı' olarak bilinen Beate Klarsfeld'i aday olarak gösterdi.

28.02.2012 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 18 Mart'ta yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Angela Merkel'in görüşlerine başvurmamakla suçladığı Sol Parti, cumhurbaşkanlığı koltuğu için 'Nazi avcısı' olarak bilinen Beate Klarsfeld'i aday olarak gösterdi. Klarsfeld, 1968 yılında dönemin başbakanına attığı tokat ile ünlü olmuştu.

Hakkındaki suçlamalar üzerine Christian Wulff'un istifa ettiği Alman cumhurbaşkanlığı koltuğu için Sol Parti aday gösterdi. Koalisyon partileri CDU, CSU, FDP ile muhalefet partileri Sosyal Demokratlar (SPD) ve Yeşillerin geçen hafta belirlediği Joachim Gauck'un karşısına Sol Parti, 'Nazi avcısı' olarak tanınan gazeteci Beate Klarsfeld'i aday olarak gösterdi. Deutche Welle, Sol Partili politikacıların cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda uzlaşmaya vardığı 73 yaşındaki Beate Klarsfeld, attığı bir tokat ile ünlü olmuş, tabiri yerinde ise Alman siyaset tarihine geçtiğini hatırlattı.

ÜNE KAVUŞTURAN Tokat

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin 7 Kasım 1968 tarihinde Berlin'de düzenlenen kongresinde 29 yaşındaki Beate Klarsfeld, o zamanların CDU'lu başbakanı Kurt Georg Kiesinger'in yüzüne Adolf Hitler'in Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'ne (NSDAP) olan eski üyeliğini protesto etmek için bir tokat attı. Attığı tokat nedeni ile Klarsfeld'e verilen 1 yıllık hapis cezası 4 aylık göz hapsi cezasına çevrildi.

Berlin doğumlu Klarsfeld, 1960 yılında bebek bakıcısı olarak Paris'e gitmiş ve orada ikinci memleketini bulmuştu. Klarsfeld, Fransız kocası Serge ile birlikte hayatını eski Nazi suçlularını ortaya çıkarmaya adamıştı. 'Zamanın geçmesini, olayların küllenmesini bekleyen ve gerçekleri halının altına süpüren Almanlar dışında da Almanlar olmalı' diyerek yola çıkan Klarsfeld, "Lyon Kasabı" olarak da bilinen eski Gestapo şefi Klaus Barbie'nin 1983 yılında Bolivya'dan Fransa'ya getirilip tutuklanmasını da sağlamıştı.

Alman liyakat nişanı ile de onurlandırılan Klarsfeld, hem Fransa'da hem de İsrail'de yürüttüğü çalışmalarından dolayı sayısız ödüle layık görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sol Parti Gauck'a Karşı 'Nazi Avcısı'nı Cumhurbaşkanı Adayı Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement