Sol Parti Kongresi Yapılıyor: "Bu Seçim Bu Rejimin Oylanacağı Bir Referandum Niteliğinde Olacaktır. - Son Dakika
Güncel

Sol Parti Kongresi Yapılıyor: "Bu Seçim Bu Rejimin Oylanacağı Bir Referandum Niteliğinde Olacaktır.

Sol Parti 2. Olağan Kongresi bugün Ankara Altınpark’ta yapıldı. Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, “Yaklaşık 20 yıldır iktidarda olan siyasal İslamcı rejiminin baskı altında bir seçime hazırlanıyoruz. Bu seçim bu rejimin oylanacağı bir referandum niteliğinde olacaktır. Sol Parti, bu rejime nokta koymayı öncelikli görev olarak ortaya koyar. Elbette adayın kim olacağı önemlidir. Burada bir pazarlık içinde olmayacağız. Tüm muhalefet bilmeli ki herkes sorumlu davranmalıdır” dedi.

08.01.2023 15:34  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: MAHİR BAĞIŞ – Kamera: DURSUN ALKAYA

Sol Parti 2. Olağan Kongresi bugün Ankara Altınpark'ta yapıldı. Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, "Yaklaşık 20 yıldır iktidarda olan siyasal İslamcı rejiminin baskı altında bir seçime hazırlanıyoruz. Bu seçim bu rejimin oylanacağı bir referandum niteliğinde olacaktır. Sol Parti, bu rejime nokta koymayı öncelikli görev olarak ortaya koyar. Elbette adayın kim olacağı önemlidir. Burada bir pazarlık içinde olmayacağız. Tüm muhalefet bilmeli ki herkes sorumlu davranmalıdır" dedi.

Sol Parti 2. Olağan Kongresi bugün Ankara Altınpark'ta yapıldı. Kongre, gençlerin ellerindeki 1970'li yıllarda yaşamını yitiren devrimcilerin resimlerinin yer aldı dövizlerle birlikte salona girişiyle başladı. Sanatçı Ozan Çoban'ın kısa bir konser verdiği kongre 2019'da Sol Parti'nin kuruluşunu anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Kongreye Amasya Çambükü'nden gelen bir partili de OSB'ye karşı tarım alanlarını korumak için verdikleri mücadeleyi anlattı, köylülerin selamını getirdi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen şunları söyledi:

"Denizlere, İbrahimlere, Ulaş'a, Cevahirlere, Mahir Çayan'a selam gönderelim, Fikri Sönmez'e selam gönderelim. Bugün bir irade ortaya koyuyoruz. Bir yürüyüş başlatıyoruz. Bu yürüyüş bu faşist tek adam rejimini bu memleketin bağrından söküp atmak için olacak. 20 yıldır bu iktidarın her türlü kötülüğüne karşı mücadele ettik.

"BU SEÇİM BU REJİMİN OYLANACAĞI BİR REFERANDUM NİTELİĞİNDE OLACAKTIR"

Yaklaşık 20 yıldır iktidarda olan siyasal İslamcı rejiminin baskısı altında bir seçime hazırlanıyoruz. Bu seçim bu rejimin oylanacağı bir referandum niteliğinde olacaktır. Sol Parti, bu rejime nokta koymayı öncelikli görev olarak ortaya koyar. Bu ülkede tek adam rejimine son vermek OHAL ilan edildiği koşullarda madenlerde ölen işçiler içindir. Bu ülkenin Alevileri, Kürtleri için tüm ezilenleri için bu rejime son vermek hepimizin ortak görevidir. Bu rejime son verme mücadelesinde Sol Parti en geniş muhalefet cephesinin aktif bir parçası olarak mücadele edecektir.

"TÜM MUHALEFET BİLMELİ Kİ HERKES SORUMLU DAVRANMALIDIR"

Elbette adayın kim olacağı önemlidir. Burada bir pazarlık içinde olmayacağız. Tüm muhalefet bilmeli ki herkes sorumlu davranmalıdır. Sadece birilerinin masalarda oturup ülkenin kaderini belirleyeceği bir dönemde değiliz. Sorumluluk hepimizin. Kadın hareketi, gençlik mücadeleleri bütün ilerici, cumhuriyetçi birikimiyle geniş bir direniş potansiyeli var. Bugün bu kongre vesilesiyle tüm muhalefete sorumluluk çağrısı yapmayı görev biliyoruz. Kimse bireysel çıkarları için bu ülkenin böylesi bir anında bu topluma karşı bu kötülüğü yapmayı aklından geçirmemelidir.

"CEMAATLERİN KARANLIK ANAYASASINA ORTAK OLMASIN MUHALEFET. AKP'Yİ KİRLİ OYUNLARIYLA BAŞ BAŞA BIRAKIN"

Bir sağcılık çıkmazı içerisinde kalırsanız bugün bir anayasa çıkmazıyla Türkiye karşı karşıya kalır. Bu tarikatların, cemaatlerin karanlık anayasasına ortak olmasın muhalefet. AKP'yi kirli oyunlarıyla baş başa bırakın, Meclis'e geldiğinde o Meclis'i terk edin. 12 Eylül'ün bütün izlerini, AKP'nin bütün izlerini sileceğimiz bir Anayasa'yı hep birlikte bunları gönderdikten sonra yapacağız.

Parlamenter sisteme geri dönüşle bu ülkenin sorunlarını çözebilmek asla mümkün değildir. Bir sosyalist alternatifi hep birlikte inşa etmek durumundayız. Bu ülkeyi tarikata, cemaate, mafyasına, çetesine, bir avuç haramiye peşkeş çekenlere bırakmamak için sosyalistler bütün gücüyle mücadele edecek.

"SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEK"

Bugünden itibaren Sol Parti seçim çalışmalarının startını verecek. Sol Parti hayatın her alanında ve seçim platformunda mücadele edecek. Seçim güvenliği için hep birlikte mücadele edecek. Tek adam rejimine hep birlikte son vermeye söz veriyoruz. Bu ülkeyi eşitlik, özgürlük, barış temelinde birlikte kurmaya söz veriyoruz."

ÇAMBÜKÜ KÖYLÜSÜ DE KONGREDE

Amasya'nın Çambükü köyünden kongreye gelen Kadir Yüksel, şunları söyledi:

" Taşova'nın 63 köyünden birisi olan Çambükü'ne OSB yapılmak isteniyor, köyü cezaevine döndürmek istiyorlar. Köylünün arazisini ellerinden almaya çalışıyorlar. Bu alanın yarısı mera gerisi köylünün arazisi. Acele kamulaştırma ile köylülerin toprağı elinden alınmaya çalışılıyor. Köy muhtarı görevden alındı, köylü bıkmadı muhtarın eşini yeniden muhtar seçti. Onlar bizim mücadelemizin nereden geldiğini bilmiyor. Komer'in (1969'da ABD Büyükelçisi Robert Komer) arabası yakıldığı zaman Taylan Özgür'leri bağrına basan Taşköylülerin mücadelesi, bugün sabah tarlada çalışırken ters kelepçeyle gözaltına alınan arkadaşlarımızın mücadelesinde sürüyor. Ben size onların selamını getirdim, sizden de oraya mücadele umudunu götürüyorum."

"CUMHURBAŞKANI EKİLMEDİK YER BIRAKMAYIN DİYOR, BİR TRAKTÖRÜN KAÇ LİTRE MAZOT ALDIĞINI BİLMEYEN BİR CUMHURBAŞKANI VAR"

Ardından kürsüye çıkan Uşaklı çiftçi Muammer Arıkan şöyle konuştu

"Evde traktör var onunla tarlaya gidemiyoruz, gübre alamıyoruz. Cumhurbaşkanı ekilmedik yer bırakmayın diyor, bir çiftçinin günde kaç paralık mazot yaktığını bilmiyorlar. Gübre alamıyoruz. Mazotu alıp tarlayı ekecek çiftçinin çok zengin olması lazım. ya da toprağımız için mücadele etmemiz lazım. Evde traktör var mazot koyup tarlaya gidemiyoruz. Cumhurbaşkanı ekilmedik yer bırakmayın diyor, bir traktörün kaç litre mazot aldığını bilmeyen bir Cumhurbaşkanı var."

Sol Parti Kongresi Yapılıyor: "Bu Seçim Bu Rejimin Oylanacağı Bir Referandum Niteliğinde Olacaktır.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sol Parti Kongresi Yapılıyor: 'Bu Seçim Bu Rejimin Oylanacağı Bir Referandum Niteliğinde Olacaktır. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement