Solunum Cihazına Bağlı 85 Yaşındaki Adamın İmdadına Kaymakam Yetişti - Son Dakika
Güncel

Solunum Cihazına Bağlı 85 Yaşındaki Adamın İmdadına Kaymakam Yetişti

Solunum Cihazına Bağlı 85 Yaşındaki Adamın İmdadına Kaymakam Yetişti

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yaşayan ve kar yağışı nedeniyle yolun kapanması, elektriklerin kesilmesi ve solunum cihazını çalıştıran jenaratör yakıtının bitmesi nedeniyle ölüm ile burun buruna gelen 85 yaşındaki solunum hastası Hüseyin Yalçın'ın imdadına Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin yetişti.

09.01.2015 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yaşayan ve kar yağışı nedeniyle yolun kapanması, elektriklerin kesilmesi ve solunum cihazını çalıştıran jenaratör yakıtının bitmesi nedeniyle ölüm ile burun buruna gelen 85 yaşındaki solunum hastası Hüseyin Yalçın'ın imdadına Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin yetişti. Kaymakam Yetgin, yanına aldığı benzin ile 4 saatlik yol açma çalışmalarından sonra köye ulaşarak solunum hastası Yalçın'ın jenaratörünü çalıştırarak benzini eve ulaştırdı.

Yol kapandı, elektrik kesildi, jeneratör yakıtı bitti, kızı Kaymakamı aradı

Karlıova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli Çiftlik köyünün yolu, kardan kapanıp elektrikler kesilince solunum yetmezliği olduğu için solunum cihazına bağlı yaşayan 85 yaşındaki Hüseyin Yalçın'in cihaz için kullandığı jeneratör'ün yakıtı bitti. Nefes alamadığı için fenalaşan Yalçın'ın kızı Sibel Yalçın, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin'i arayarak yardım istedi. Köyde elektriklerin 4 gündür kesik olduğunu, babasının her gün 16 saat oksijen makinesine bağlanması gerektiği ve elektriğin olmamasından dolayı kullandıkları jeneratörün yakıtının bittiğini söyleyen Sibel Yalçın, babasının fenalaştığını söyledi.

Kaymakam elinde benzin bidonu ile 4 saatlik mücadele sonucu köye ulaştı

Hemen harekete geçen Kaymakam Levent Yetgin, tipi ve fırtınanın devam ettiği ilçede hastanın oksijen makinasını çalıştırmak için köyde bulunan jeneratör için bir bidon benzin alarak Kaymakamlığa bağlı bir araç ve bir dozerle köye gitmek için yola çıktı. Kapalı olan köy yolunu açan dozerle beraber köye 4 saatte ulaşan Kaymakam Yetgin, Hüseyin Yalçın'ın bulunduğu eve gelerek hastanın yakınlarına yakıtı teslim etti. Kaymakamı karşılarında gören Hüseyin Yalçın ve kızı Sibel Yalçın, çok şaşırdıklarını bu fırtınada Kaymakamı karşılarında gördüklerinden dolayı duygulandıklarını ifade ettiler. Sibel Yalçın, 4 gündür evlerine fırtınadan dolayı hiç kimsenin gelemediğini sadece ilk olarak Kaymakamın geldiğini ifade ederek kendisine teşekkür etti. Kaymakam Levent Yetgin ise, "Köyümüzde daha önce sıklıkla yaşanan elektrik kesintisinden dolayı mağdur olduğunu ifade eden ailemize Jeneratör yardımı yapmıştık. İlçede yaklaşık bir haftalık tipi ve fırtınadan dolayı köyün elektriklerinin kesik olduğunu kendilerine bildiren Sibel Yalçın'a yardım etmek için arkadaşlarımızı konu ile ilgilenmelerini söyledim. Hüseyin amcayı daha önce tanıdığım için hem onu evinde ziyaret etmek istedim hem de fırtınadan dolayı yolları kontrol etmek için bende arkadaşlarımıza eşlik ederek buraya geldim"diye konuştu.

Köy ziyaretinin ardında ilçeye dönmek için yola çıkan Kaymakam Levent Yetgin ve beraberindekiler yolun tekrar tipiden dolayı kapalı olmasıyla yolda yaklaşık 2 saat mahsur kaldıktan sonra kar araçlarının yolu açmasından sonra ilçeye ulaşabildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Solunum Cihazına Bağlı 85 Yaşındaki Adamın İmdadına Kaymakam Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement