Soma'daki Kazada Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi, 6 Yaralı Taburcu Edildi - Son Dakika
3.Sayfa

Soma'daki Kazada Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi, 6 Yaralı Taburcu Edildi

Soma\'daki Kazada Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi, 6 Yaralı Taburcu Edildi

MANİSA'nın Soma ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu ölen 2 kişi toprağa verilirken, hastaneye kaldırılan 10 yaralıdan 6'sı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

10.04.2019 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'nın Soma ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu ölen 2 kişi toprağa verilirken, hastaneye kaldırılan 10 yaralıdan 6'sı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kaza, dün saat 17.00 sıralarında, Soma- Savaştepe yolu Yağcılı Mahallesi Kavşağı'nda meydana geldi. Soma'dan aldığı tarım işçilerini Savaştepe ilçesine götüren evli ve 2 çocuk babası Sedat Yıldırım'ın (50) kullandığı 09 PK 933 plakalı midibüs kavşakta, iddiaya göre, kontrolsüz olarak ana yola çıktığı ileri sürülen Murat Eden (48) yönetimindeki oksijen tüpü yüklü 06 DB 390 plakalı kamyona çarpmamak için ani fren yaptı. Savrularak kontrolden çıkan midibüs devrildi. Kazada 2 çocuk annesi Gülfezar Zengin (67) yaşamını yitirdi. Yaralanan 26 kişiden Hatice Alparslan, Şengül Tursun ve midibüs şoförü Sedat Yıldırım Soma Devlet Hastanesi'ne, Hatice Çırak, Nazmiye Çetinkaya, Süleyman Öge, Safiye Yenel, Gülseren Karabulut, Sadriye Kandemir, Kadriye Kabak ve Cemile Başak Savaştepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar arasındaki midibüsü şoförü Sedat Yıldırım'ın hastaneye getirildiğinde durmuş olan kalbi doktorların müdahalesi ile tekrar çalıştırılıp, hayata döndürüldü. Ancak, alındığı yoğun bakım ünitesinde gece tekrar kalbi duran Yıldırım, yaşamını yitirdi. Böylelikle kazada ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Soma ve Savaştepe Devlet Hastanesi'ndeki yaralılardan 6'sı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Savaştepe Hastanesi'ndeki durumu ağır olan 4 yaralı ise Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer 15 hafif yaralının tedavisi ise olay yerinde, sağlık ekipleri tarafından ayakta yapıldı. Öte yandan kazaya neden olup, olay yerinden kaçtığı ileri sürülen ve daha sonra yakalanıp gözaltına alınan kamyon şoförü Murat Eden'in jandarmadaki işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Kazada yaşamını yitiren 2 çocuk annesi Gülfezar Zengin için bugün öğlen Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Yolçatı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Savaştepe Belediye Başkanı AK Partili Turhan Şimşek, yaşamını yitiren Zengin'in yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan namazın ardından Zengin'in Makbule Mezarlığı'na götürülen cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi. Kazada yaşamını yitiren evli, 2 çocuk babası midibüs şoförü Sedat Yıldırım için de öğlen Savaştepe'nin kırsal Minnetler Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Yıldırım'ın eşi Ayşe Yıldırım, çocukları Pelin Yıldırım ve Aykut Yıldırım, diğer yakınları ve sevenleri katıldı. Cenazede Ayşe Yıldırım ve çocuklarının gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı. Kılınan namazın ardından Yıldırım'ın Minnetler Mahallesi Mezarlığı'na götürülen cenaze toprağa verildi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Soma'daki Kazada Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi, 6 Yaralı Taburcu Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement