Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Olayda yaşamını yitirenler için Kırıkkale'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

17.05.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için Kırıkkale'de gıyabi cenaze namazı kılınarak, dualar edildi.

Türkiye Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Hüseyin Kahya Parkında toplanan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada Muradiye Camii müezzini Ahmet Yardımcı tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından, yere bırakılan baretler üzerine karanfil kondu.

Türkiye Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Hakan Polat, yaptığı konuşmada, Soma'daki acıyı Kırıkkale'den hissettiklerini belirtti.

Soma ilçesindeki maden faciasının herkesi derinden yaraladığını belirten Polat, şunları kaydetti:

"Zor şartlarda emeğinin karşılığı için çalışan tüm insanların çabalarının değerli olduğunu ve saygıya layık olduğunu biliyoruz. Bir medeniyet tasavvurunun mensupları olarak yaralanan kardeşlerimiz ve halen bu işi başka maden ocaklarında sürdüren diğer kardeşlerimizin de bir daha asla böyle bir acıyla karşılaşmaması için gerekli tedbirlerin alındığı ve emeklerin tam olarak karşılık bulduğu bir Türkiye kurmak için hepimize görev ve sorumluluk düştüğünün bilincindeyiz. Milletimizin başı sağolsun."

Etkinliğe, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement