Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Arama kurtarma çalışmalarının ardından boşaltılan Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'ndaki güvenlik önlemleri bugün de uygulanıyor.

20.05.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arama kurtarma çalışmalarının ardından boşaltılan Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'nda güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

Eynez mevkisindeki maden ocağı sahasına girişteki jandarmanın ilk kontrol noktasından geçtikten sonra maden sahasına girebilen kamyonların, bölgede işletilen diğer maden ocaklarından dışarı kömür taşımalarına izin veriliyor.

Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'na girişteki ikinci kontrol noktasından ise giriş için sadece İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri, bilirkişi, jandarma ve çalışması zorunlu olan madencilerin geçişlerine izin veriliyor.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Muhammed Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madendeki yangın sürdüğü için girişlerin kapatıldığını belirtti.

Boru yardımıyla madendeki karbonmonoksit oranının ölçüleceğini ve yangın söndükten sonra içeride çalışmaların başlayabileceğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Burada kömürle ilgili kesimlerin betonlanması gerekiyor. Asıl önemli olan Maden Kanunu ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda değişiklik yapılması gerekiyor. Böylelikle teknik nezaretçi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanının da ücretini işverenden değil, bağımsız yapıdan almasını sağlamak lazım. En önemli konu da riskli ocaklar devlet tarafından işletilmeli." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement