Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

SAÜ'de okuyan öğrenciler, faciada hayatını kaybeden maden işçileri için mevlit okuttu SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: "Afeti yaşamış kentin üniversitesi olarak afetlere çok duyarlılık gösteriyoruz"

22.05.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

SAÜ Öğrenci Konseyince Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda Kampüs Cami İmamı Ahmet Ali Kul, Aziziye Cami müezzini Cemal Uysal ve Yemenli öğrenci Ahmet Elezi, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından öğrenciler, faciada hayatını kaybedenler için dua etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'daki elim kazada hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet diledi.

"Afeti yaşamış kentin üniversitesi olarak afetlere çok duyarlılık gösteriyoruz" diyen Elmas, şunları kaydetti:

"İnşallah bir nebze de olsa geride kalanlara ve acıların paylaşılmasına katkıda bulunuruz' diye düşünüyorum. Öğretim elemanlarımızdan 15 kişilik grubu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla irtibatlandıracaktık, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) işi organize ettiğini öğrendik. AFAD koordinasyonunda afet sonrası çalışmalar için Soma'ya gidecekler. Bu arada bizim için çok önemli ülke Bosna Hersek'te sel felaketi oldu. Üniversitemizde de Bosnalı öğrenciler var. Onlara destek oluyoruz." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement