Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Balıköy Belediye Başkanı Artun: ''Bize şu ana kadar ulaşan bilgilere göre beldemize bağlı Çaldibi köyünden 3, Avcılar köyünden 3, Kargın ve Çobanlar köylerinden de birer vatandaşımızın hayatını kaybettiği yönünde.

14.05.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy Belde Belediye Başkanı Ahmet  Artun, Soma'daki maden faciasına ilişkin olarak "Bize şu ana kadar ulaşan bilgilere göre beldemize bağlı Çaldibi köyünden 3, Avcılar köyünden 3, Kargın ve Çobanlar köylerinden de birer vatandaşımızın hayatını kaybettiği yönünde. Bunların dışında sayının bunun çok üzerinde olduğu bilgisi geldi" dedi.

Artun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldelerinden Soma'da çalışan çok sayıda insan olduğunu söyledi.

Facianın yaşandığı maden ocağında da çalışanlar olduğunu belirten Artun, şöyle konuştu:

"Kazada, bize şu ana kadar ulaşan beldemize bağlı Çaldibi köyünden 3, Avcılar köyünden 3, Kargın ve Çobanlar köylerinden de birer vatandaşımızın hayatını kaybettiği yönünde. Bunların dışında sayının bunun çok üzerinde olduğu bilgisi geldi. Tabi şu ana kadar netleşen bir bilgi yok. Bizim beldeden çok insan orada çalışıyor. Özellikle Dursunbey ilçesi ile Balıköy'den birçok insanın çalıştığını biliyorum. Beldemizdeki iş sıkıntısında dolayı insanlarımız oralara yönelmiş durumda. Bir de madenin taşeronu da bizim bölgeden olduğu için beldemizden çalışan insan sayısı çok fazla. İnşallah daha fazla kaybımız olmaz, yerin altındaki işçilerimiz de sağ salim çıkarlar." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement