Soma'ya Yardımlar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Soma'ya Yardımlar Devam Ediyor

Soma\'ya Yardımlar Devam Ediyor

Manisa'nın Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, maden faciasının yaşandığı ilçede Demirören Şirketler Grubu’nun 3, İstanbul Ticaret Borsası’nın da 1 okul yaptırmak için kaymakamlığa başvurduğunu belirtti.

26.07.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, maden faciasının yaşandığı ilçede Demirören Şirketler Grubu'nun 3, İstanbul Ticaret Borsası'nın da 1 okul yaptırmak için kaymakamlığa başvurduğunu belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ise 15 bin kişilik bir stadyumun da yer alacağı spor kompleksi içi yer gösterilmesini istediği öğrenildi.

13 Mayıs'ta 301 madencinin yaşamını yitirdiği Manisa'nın Soma ilçesine hayırseverler ile çeşitli kurum ve kuruşların yardımları sürüyor. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, kurum amirleri ile yardımların iyi kullanılması için bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İbrahim Kılınç, Soma İlçe Emniyet Müdürü Nebi Özerdem, Ege Linyitleri İşletmesi Müdürü Hakkı Duran ve yardımcısı Süleyman Altıparmak, Soma Esnaf Odası Başkanı Ali Ayan, Soma Müftüsü Mehmet Karatuğ, Soma İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya, Soma İlçe Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan ve okul müdürleri katıldı. Kaymakam Atçı, Türkiye'yi yasa boğan facianın ardından yardım yapmak için birçok şirket, kurum ve kuruluşun kendisine başvurduğunu belirterek, "Bu kişilerden biri de Yıldırım Demirören'di. Yıldırım Bey, Soma'ya Demirören Şirketler Grubu tarafından 3 okul yapılması için gerekli yardımın yapılacağını bildirdi. Biz de 16 derslikli olacak bu okullardan birinin Cenkyeri Mahallesi, diğerinin ise Turgutalp Mahallesi'nde yapılmasını düşündük. Ayrıca, ilçemizdeki Koru Park içindeki küçük bir alanda bulunan Halk Eğitim Merkezimizin taşınacağı uygun bir yere üçüncü bina yapılmasının uygun olacağı kanaatine vardık" dedi.

Bir okul yaptırma talebinin de İstanbul Ticaret Borsası'ndan geldiğini vurgulayan Kaymakam Atçı, "Büyük bir okul için yer talebi oldu. Biz de Ege Linyitleri İşletmeleri'ne ait bir noktanın bunun için uygun olduğunu belirttik. Yakın zamanda gelip, yeri görüp, uygun görülmesi halinde hemen inşaata başlanması için gerekli çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

"SPOR KOMPLEKSİNİN PARASI DA, YERİ DE HAZIR"

Kaymakam Atçı, ilçeye yaptırılması düşünülen spor kompleksi için Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendilerinden yer gösterilmesini istediğini de ifade ederek, "Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü'ne (ELİ) ait Cenkyeri Mahallesi'ndeki bir arazinin uygun olduğu tespit edildi. Bunun üzerine irtibata geçilen Eli Müessese Müdürü Hakkı Duran'ın görüştüğü Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TKİ) gereken onayı verdi. TFF yetkilileri gelip, araziyi gördükten sonra parası hazır olan içinde 15 bin kişilik stadın da yer alacağı kompleksin yapımına başlanacak" dedi.

Daha sonra Kaymakam Atçı, toplantıya katılan daire ve kurum kuruluş müdürlerinin isteklerini sordu. Bunun üzerine söz alan Soma İlçe Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan, mevcut 112 Acil Servis İstasyonu'nun küçük bir alanda hizmet verdiğini belirterek, acilen ikinci bir istasyona ihtiyaç olduğunu söyledi. Kaymakam Atçı, Babacan'ın bu isteği üzerine Belediye Başkanı Ergene'den uygun bir yer isteğinde bulundu. Başkan Ergene, 112 Acil Servis İstasyonu yapılmak üzere kapatılan Turgutalp Belediyesi'nin garaj olarak kullandığı alanın tahsis edileceğini kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma'ya Yardımlar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement