Somali'de Doktorları Hedef Alan Saldırı - Son Dakika
Güncel

Somali'de Doktorları Hedef Alan Saldırı

Somali\'de Doktorları Hedef Alan Saldırı

HAYAD Yönetim Kurulu Üyesi Vardı: ''Suriye'de can güvenliğinden dolayı kaçarak Türkiye'ye sığınan doktorlarımıza o mermi Somali'de yetişti''

21.12.2013 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Vardı, Somali'de doktorları hedef alan saldırıyla ilgili olarak, " Suriye'de can güvenliğinden dolayı kaçarak Türkiye'ye sığınan doktorlarımıza o mermi Somali'de yetişti" dedi.

Vardı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu'da önceki gün doktorları hedef alan silahlı saldırıda 3'ü Suriyeli 4 doktorun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını belirtti.

Dernek bünyesinde faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezinde 1 yıl görev yapan Suriyeli 3 doktorla diğerlerinin, geçimini sağlamak ve insanlara yardımcı olmak için 2 ay önce Somali'ye gittiğini anlatan Vardı, şöyle devam etti:

"Terör örgütü, önceki gün Somali'de maalesef doktorları katletti. Saldırı haberini aldığımızda cenazelerin Türkiye'ye getirilmesi için HASENA Derneği ve Somali'deki Türk Büyükelçiliği ile irtibata geçtik. HASENA Derneği'nin temsilcileri üstün çaba göstererek saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne para vererek 3'ü Suriyeli 4 doktorun cenazelerini aldı. Cenazeler, Türk Büyükelçiliği'nin yardımıyla Somali'den Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'a, oradan da Hatay'a getirildi. Allah rahmet eylesin, çok değerli kardeşlerimizdi. Maalesef kaderden kaçılmıyor. Suriye'de can güvenliğinden dolayı kaçarak Türkiye'ye sığınan doktorlarımıza o mermi Somali'de yetişti."

Vardı, Kırıkhan ilçesinde bulunan derneklerinde yaklaşık 20 Suriyeli doktor bulunduğunu ve günde 250 Suriyeliyi muayene ettiklerini de kaydetti.

Bu arada, öldürülenlerden Opr. Dr. Abdulhamit Talip'in, yaklaşık bir yıldır görev yaptığı HAYAD'taki muayene odasında bulunan masaya, dernek çalışanları tarafından çiçek bırakıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somali'de Doktorları Hedef Alan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement