Somali Puntland'dan BUSMEK çıkarması - Son Dakika
Güncel

Somali Puntland'dan BUSMEK çıkarması

Somali Puntland\'dan BUSMEK çıkarması

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), Somali Puntland'dan gelen konuklarını ağırladı.

31.08.2016 10:31  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali Puntland Federe Devleti Başkanı Abdiweli Ali Gaas ve beraberindeki heyet, Türkiye programı kapsamında BUSMEK'i ziyaret etti.

Somali Puntland Federe Devleti Başkanı Abdiweli Ali Gaas'a Bursa ziyaretinde Ticaret ve Sanayi Bakanı Abdiweli Hersi Abdille, Özel Kalem Müdürü Deeq Suleyman Yusuf, Başdanışman Abdirrahman Warsame Abdi, Danışman Muktar Abdisalam Suleyman ve Doğal Kaynaklar Petrol ve Doğalgaz İdaresi Başkan Yardımcısı Abdiaziz Mohamud Ali de eşlik etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü İbrahim Karaman ve BUSMEK Yöneticisi Eyüp Arda'nın karşıladığı heyete Merinos Kurs Merkezi'nde sınıfları inceledikten sonra BUSMEK'in işleyişi ve eğitimleri hakkında sunum yapıldı.

Çini atölyesini ilgiyle inceleyen heyet, geleneksel yöntemlerle Çini'nin uygulamalı olarak nasıl sırlandığını ve fırınlandığını yakından görme fırsatı buldu. Ardından ebru atölyesini gezen konuklar, ebru sanatının yapılışını, tarihsel bilgileri, araç gereçlerinin doğal yollarla nasıl elde edildiğini işin ustasından öğrenerek ebru sanatına hayranlıklarını ifade etti. Daha sonra kursiyer ürünlerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu BUSMEK Satış Ofisi'nde heyete Bursa'yı temsilen Yeşil Türbe çinisi hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Somali Puntland'dan BUSMEK çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement