Kendi Çizdiği Portresiyle Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Kendi Çizdiği Portresiyle Uğurlandı

Kendi Çizdiği Portresiyle Uğurlandı

Sivas'ta dün yaşamını yitiren ressam ve heykeltıraş 46 yaşındaki Seyfeddin Soysal toprağa verildi.

05.02.2012 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta şömineden sızan karbonmonoksit gazı nedeni ile tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren ressam ve heykeltıraş 46 yaşındaki Seyfeddin Soysal toprağa verildi. Ressamın tabutunun başına kendi çizdiği portre tablosu konuldu.

Şarkışla İlçesi Merkez Hüyük Köyü'nde yaşayan ressam ve heykeltıraş, evli ve bir çocuk babası Seyfeddin Soysal, 2 Şubat gecesi evindeki şömineden sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Ressam arkadaşı Tayfun Hakverdi tarafından evinde baygın olarak bulunan Soysal, Şarkışla Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada tedavi altına alınan Seyfeddin Soysal dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Şarkışla ilçesi Muhsin Yazıcıoğlu parkına konulmak üzere Türk büyüklerinin heykellerinin çalışmasını yaptığı öğrenilen Soysal'ın cenaze namazı öğle namazı sonrası Merkez Hüyük Camisi'nde kılındı. Cenaze namazına Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, ressam arkadaşları ile yakınları katıldı. Ressam Soysal'ın tabutunun başına kendisini çizdiği portre tabosu konuldu. Kılınan cenaze namazının ardından Soysal, köy mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendi Çizdiği Portresiyle Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement