SOMPO, Yurt Dışı Eğitim Seyahat Sigortası'nda Kovid-19'u teminat altına aldı - Son Dakika
Ekonomi

SOMPO, Yurt Dışı Eğitim Seyahat Sigortası'nda Kovid-19'u teminat altına aldı

SOMPO, Yurt Dışı Eğitim Seyahat Sigortası\'nda Kovid-19\'u teminat altına aldı

Sompo Sigorta, müşterilerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile değişen ihtiyaçları doğrultusunda eğitim amacıyla yurt dışına giden öğrencilere yönelik sunduğu Yurtdışı Eğitim Seyahat Sigortası ürününe "Kovid-19 teminatını" dahil etti.

21.09.2020 11:33  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sompo Sigorta, müşterilerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile değişen ihtiyaçları doğrultusunda eğitim amacıyla yurt dışına giden öğrencilere yönelik sunduğu Yurtdışı Eğitim Seyahat Sigortası ürününe "Kovid-19 teminatını" dahil etti.

Sompo Sigorta'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sompo Sigorta Özel Ürünler Direktörü Serdar Aybay, pandemi döneminde Türkiye'nin, sağlık sistemi ve hastane yeterliliği bakımından oldukça iyi bir sınav verdiğini belirterek, Avrupa ülkelerinde ise tam tersi durumlar yaşandığını kaydetti.

Pandemi sürecinin Avrupa ülkelerindeki sağlık sisteminin ne kadar yetersiz olduğunu gösterdiğine işaret eden Aybay, "Dolayısıyla aileler, çocuklarının eğitim için yurt dışına gitmesinden dolayı endişeliler. Diğer taraftan ülkemizde ücretsiz olan Kovid-19 tedavisi, Avrupa'da oldukça yüksek maliyet oluşturuyor. Bu gerçeklerden hareketle biz de, ailelerin bu endişelerini en aza indirgemek ve öğrencilerimizin karşılaşacağı olumsuz durumları ortadan kaldırmak amacıyla Yurtdışı Eğitim Seyahat Sigortası'na Kovid-19 teminatını dahil ettik." ifadelerini kullandı.

Seyahat sigortasında Türkiye'nin lider şirketi olarak, müşterilerinin günümüz koşulları doğrultusunda farklılaşan ihtiyaçlarına yönelik en kapsamlı poliçeleri sunmanın, kuruldukları ilk günden beri öncelikleri olduğunu belirten Aybay, şunları kaydetti:

"Bu bakış açısıyla kapsamını Kovid-19 tedavisiyle genişlettiğimiz Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ürünümüz özellikle son 2 ayda yoğun ilgi görüyor. Bu yoğun ilginin en önemli nedenlerinden birisi, sunduğumuz poliçenin müşterimizi yurt dışında maddi anlamda da koruması...

Genel uygulamada, sigorta şirketleri, risk gerçekleştiğinde ödemeyi sigortalının yapmasını ve sonrasında tedaviye ait faturaları şirkete göndermesini ister. Şirket olarak farkımız işte burada ortaya çıkıyor. Yurt dışında herhangi bir risk gerçekleştiğinde limitler dahilinde ödemeyi sigortalımız değil, kurumla irtibata geçerek direkt biz karşılıyoruz. Sigortalımız, tedavisini olup bu tedaviye ait ödeme yapmadan kurumdan ayrılıyor. Bu nedenlerle uzun yıllardır Erasmus öğrencileri tarafından ilgi gören ürünümüz, Kovid-19 tedavisinin de dahil edilmesiyle her ailenin almak isteyeceği bir ürün haline geldi."

"Refakatçinin seyahat ve konaklama giderleri de karşılanıyor"

Serdar Aybay, Yurt Dışı Seyahat Sağlı Sigortası kapsamında, teminatlar ve limitler dahilinde sigortalının hastalanması veya yaralanması durumunda kişiye refakat edecek bir aile üyesinin seyahatini ve konaklamasını da karşıladıklarını bildirdi.

Aybay, "Koronavirüs dolayısıyla oluşacak tıbbi ve yatarak tedavi giderlerini teminat limitleri dahilinde karşılıyoruz. Ayrıca, sigortalının aile üyelerinden birinin vefat etmesi halinde sigortalının ülkeye dönüş seyahatini de organize ediyoruz. Dileriz ki; öğrencilerimiz eğitimlerini sağlıklı ve mutlu bir şekilde sürdürür ancak beklenmedik bir sağlık sorunu ile karşılaşmaları durumunda her zaman onların yanındayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi SOMPO, Yurt Dışı Eğitim Seyahat Sigortası'nda Kovid-19'u teminat altına aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor
    14:59 Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor

    Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın ediyor. İşletme sahipleri yoğunluğun artmasıyla birlikte memnuniyetlerini dile getiriyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan ile yaşanan kriz iddialarını yalanladı
    14:57 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan ile yaşanan kriz iddialarını yalanladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında kriz yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaparak, yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Şimşek, vatandaşlardan üretilen dedikodulara itibar etmemelerini ve politikaları ile ilgili duymadıkları hiçbir haber veya söylentiye inanmamalarını istedi.

  • Antalya'nın domates ihracatı Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle düştü
    14:55 Antalya'nın domates ihracatı Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle düştü

    Antalya, Türkiye'nin en önemli domates üretim merkezi olarak bilinirken, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracatı düşmeye başladı. İhracatçılar, Ukrayna nüfusunun azalması ve tüketim gücünün zayıflaması nedeniyle ihracatın yüzde 70 düştüğünü belirtti. Ayrıca, üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.

  • Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
    14:55 Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

    Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisi'nin temel atma töreni düzenlendi. Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, üretici firma Microflor Biyoteknoloji ve Tarım Sanayi AŞ'nin üst yöneticileri ve diğer önemli isimler katıldı.

  • Cizre'de yasa dışı avlanan üç kişiye 122 bin 630 lira ceza
    14:41 Cizre'de yasa dışı avlanan üç kişiye 122 bin 630 lira ceza

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde yasa dışı şekilde 23 keklik avladığı tespit edilen üç kişiye 122 bin 630 lira idari para cezası verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde ele geçirilen keklikler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi
    14:34 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi

    Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Net Zero Cities Projesi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ikiz şehir olarak eşleştiği Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, enerji verimliliği ve finansal destekler konularında bilgi alışverişi yapıldı.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.


Advertisement