Somuncu Baba'nın İsmi Okulda Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Somuncu Baba'nın İsmi Okulda Yaşatılacak

Somuncu Baba\'nın İsmi Okulda Yaşatılacak

Anadolu'nun manevi mimarlarından "Somuncu Baba" olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin ismi Darende'de bir okula verildi.

10.06.2018 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'nun manevi mimarlarından "Somuncu Baba" olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin ismi Darende'de bir okula verildi.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe Kaymakamlığının talebi üzerine Malatya Valiliği tarafından alınan kararla Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin ismi Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Okul müdürü Ramazan Güz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe milli eğitim müdürlüğüne isim değişikliği için yaptığı başvuru sonrasında talebin kabul edildiğini söyledi.

Okulun, 1980 yıllarında eğitim hayırseveri Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi'nin teşvikleriyle Darendeli iş adamları tarafından yaptırıldığını belirten Güz, "Hulusi Efendi'nin özellikle meslek erbabının yetişmesi ve ara kalifiye elaman istihdamını sağlamak amacıyla yapımına vesile olduğu okulumuz, Hulusi Efendi'nin ceddinden Anadolu'nun manevi mimarlarından 'Somuncu Baba' olarak da bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri'nin ismi ile şereflenmesi bizleri memnun etmiştir. O büyük zatın ilçemizde ilk defa bir eğitim tesisine isminin verilmesi bizim için hem büyük bir sorumluluk hem de büyük bir gurur kaynağı oldu." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somuncu Baba'nın İsmi Okulda Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement