Son 24 Saat İçerisinde 28 Terörist Etkisiz Hale Getirildi" - Son Dakika
Güncel

Son 24 Saat İçerisinde 28 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

Son 24 Saat İçerisinde 28 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 24 saat içerisinde, yurtiçi genelinde yürütülen operasyonlarda 23'ü ölü 5'i teslim olmak üzere toplam 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

29.09.2017 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 24 saat içerisinde, yurtiçi genelinde yürütülen operasyonlarda 23'ü ölü 5'i teslim olmak üzere toplam 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2017-2018 eğitim öğretim yılında intibak eğitim safhasını tamamlayan fakülte öğrencileri ve astsubay öğrenci adaylarının "And İçme Töreni"ne katıldı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Stadyumunda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Bakan Soylu, "Bu alanda bulunan herkesin hayatında iz bırakacak, hafızasından çıkmayacak çok önemli bir zaman dilimini hep birlikte yaşıyoruz. Evlatlarımız, birazdan bir yemin edecekler. Yeminli görevlerin anlamı vardır. Yeminli görevler, sadece kendilerine değil, ülkeye, millete karşı sorumluluğu olan ve bunun için de insanları en nihayetinde vicdanlarına, inançlarına, Cenab-ı Hakk'a karşı sorumluluğa havale eden görevlerdir. Doktor yemin eder, çünkü canımızı emanet alır. Muhasebeci yemin eder, paramızı, malımızı emanet alır. Hakimler, avukatlar yemin ederler, çünkü adaleti emanet alır. Milletvekili yemin eder, çünkü milletin oy hakkını, emanet alır. Birazdan evlatlarımız yemin edecekler. Çünkü bizden, çok büyük bir emaneti teslim alacaklar" diye konuştu.

"BİRAZDAN SİZE VATANI EMANET EDECEĞİZ, HAZIR MISINIZ?"

"Gençler, birazdan size vatanı emanet edeceğiz, hazır mısınız?" diye soran Bakan Soylu, "Size Sakarya'yı, Dumlupınar'ı, Kahramanmaraş'ı, Gaziantep'i Şanlıurfa'yı, Çanakkale'yi, Ege'yi, Akdeniz'i Karadeniz'i Marmara'yı, İstanbul'u, Ankara'yı emanet edeceğiz, hazır mısınız? Size Cudi'yi, Gabar'ı, Tunceli'yi, Pülümür'ü, Diyarbakır'ı, Ağrı'yı Van'ı, Hakkari'yi, Yüksekova'yı, Cizre'yi, Şırnak'ı emanet edeceğiz, hazır mısınız? Biz size Filistin'i, Arakan'ı, dünyada zulüm neredeyse orayı emanet edeceğiz. Biz size, son teknoloji silahlarla ezilmeye çalışılan insanlığı, yok edilmeye çalışılan vicdanları emanet edeceğiz. Biz size dünyanın en onurlu, en şerefli, belki de insanlığın son kalesi olan bir medeniyeti, Anadolu medeniyetini; bu milletin dinini, inancını, manevi değerlerini size emanet edeceğiz. Evet, bu yük ağır bir yüktür. Bu sorumluluk ağır bir sorumluluktur ama Allah'a çok şükür, bu aziz millet, tarih boyunca hiçbir şeyden olmadığı gibi bu sorumluluktan da asla kaçmamıştır. Sizlerde ki bu asıl duruştan, gözlerinizdeki ışıltıdan anlıyorum ki bugün de sizler aynı emaneti teslim almaya hazırsınız" ifadelerini kullandı.

"HOCA MÜSVEDDESİ BİR MÜPTEZELE YATIRIM YAPIP DEVLETİN HER KADEMESİNE SOKTUKLARI HAİNLER ELİYLE 15 TEMMUZ GECESİ BU ÜLKEYE, TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK İHANETİ YAPTILAR"

Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aziz milletimiz, tarihin her döneminde büyük sınavlardan, zor dönemden geçmiştir. Sadece savaşlarla değil, siyasi ve ekonomik açıdan da birçok mücadeleye, baskı ve zorlamaya maruz kalmıştır. Şu noktayı çok iyi görmemiz lazımdır. Dünyanın en kritik coğrafyasındaki bu ülkeyi, bu milleti yok etmek, güçsüzleştirmek, itibarsızlaştırmak esaret altına almak istediler. Bunu sağlamak için, iki yöntem denediler. 1923'te güzel cumhuriyetimizi kurana kadar bizimle sadece savaştılar. Bizi savaşla yok etmek istediler. Çanakkale'ye dayandılar, olmadı. Anadolu'ya saldırdılar, Sevr'i uygulamak istediler, dört tarafına asker çıkarmaya, paylaşmaya kalktılar olmadı. Beceremediler. Baktılar ki böyle olmuyor, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra taktik değiştirdiler. Bu güzel ülkede bir kardeş kavgası çıkarmayı, bu ülkeyi içeriden bölmeyi denediler. Bir iç savaş hayali kurdular. Bunu çok iyi görmek lazımdır. Bu kardeş kavgasını gün oldu darbelerle yapmaya çalıştılar. Gün oldu sağcı-solcu diye bu ülkenin gençlerini birbirine düşürerek, bir annenin iki evladını, birbirine pusu kurar hale getirerek yapmaya çalıştılar. Çorum olaylarıyla, Kahramanmaraş olaylarıyla yapmaya çalıştılar. Gün oldu mezhep üzerinden, etnik kimlik üzerinden bölmeye çalıştılar. PKK diye bir taşeron örgüt kurup bu örgüte 40 yıl yatırım yaptılar. Baktılar ki hiçbirisi tutmuyor Türkiye özellikle 21. asrın başından itibaren giderek güçleniyor. Demokrasi güçleniyor, siyasi istikrarı güçleniyor. İşte o zaman son planlarını devreye soktular. Hoca müsveddesi bir müptezele yatırım yapıp devletin her kademesine soktukları hainler eliyle 15 Temmuz gecesi bu ülkeye, tarihinin gördüğü en büyük ihaneti yaptılar. Tanklarla, F-16'larla kardeşi kardeşe kırdırmak istediler. Buradan bir şeyi çok iyi görmemiz lazımdır. Bütün bunları yaptılar, bu planları ortaya koydular ama başaramadılar. Başaramadılar çünkü bu millet, itidali elden bırakmadı. Bu millet çıplak elleriyle beraber tanklara F-16'lara helikopterlere karşı bir şeyi haykırdı 'Amerika'da arkanızda olsa, dünyada arkanızda olsa bu milletin namusunu kimseye teslim etmeyiz, ettirmeyiz' dediler. Feraseti, vicdanı elden bırakmayan bu millet ihaneti yapanı kenara almış; kendi birliğinin beraberliğinin bozulmasına müsaade etmemiştir. Dikkat edin, 15 Temmuz gecesi o büyük ihaneti gerçekleştirenler, sabahına varmadan derdest edilince, hiç kimse hukuk dışı bir ceza kesmeye kalkışmamıştır. 250 şehidimize rağmen sokaklarımızda en küçük bir taşkınlık, herhangi bir linç hadisesi veya başka bir başıbozukluk yaşanmamıştır."

" MİLLET, SAPLA SAMANI AYIRMASINI BİLMİŞTİR"

Suçluların yakalandığını, adalete teslim edildiğini aktaran Soylu, "Mahkemeleri devam etmektedir. Millet, sapla samanı ayırmasını bilmiştir. Milletimiz, üstün ferasetiyle beraber devletinin, göz bebeği kurumlarının, ordusunun yok yere lekelenmesine, emniyet teşkilatının yok yere lekelenmesine müsaade etmemiştir. 16 Temmuz sabahında ülkede her şey, ekonomi, sosyal yaşam, kendi rutininde devam etmiştir. İşte bu hal, aziz milletimizin o yüksek hasletlerinin neticesindedir. Bizim en büyük kalemiz, en büyük silahımız vicdanımız, adaletimiz ve medeniyetimizdir. Bütün bunları sizlere şunun için anlattım. Evet, emanetiniz çok büyüktür, çok ağırdır. Ama çok da büyük bir yardımcınız vardır" dedi.

"28 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Bakan Soylu, konuşmasında son 24 saat içerisinde, yurtiçi genelinde yürütülen operasyonlarda 23'ü ölü 5'i teslim olmak üzere toplam 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında intibak eğitim safhasını tamamlayan JSGA Fakülte Dekanlığında eğitim gören 5'i misafir personel olmak üzere 205 Jandarma Subay adayı öğrenci ile Astsubay Eğitim Merkezinde eğitim gören 3 bin 399 astsubay adayı (99 sözleşmeli sahil güvenlik astsubay adayı öğrenci, 20 sağlık astsubay adayı öğrenci, 230'u kadın olmak üzere 3 bin 280 jandarma astsubay adayı) and içti. Törende and içen kadın astsubay adayları arasında ise 3 tane başörtülü astsubay yer aldı.

(İlker Turak - Ömer Çetin - Mustafa Apaydın/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son 24 Saat İçerisinde 28 Terörist Etkisiz Hale Getirildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı
    14:44 Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 18 bin 898 araç denetlenirken; yüksek sesle müzik dinleyen ve abart egzoz kullanan araç sürücülerine ceza yağdı. Denetimlerde 18 araca abartı egzoz araç kullanmak, 9 araca yüksek sesle müzik dinlemek, 124 sürücüye sürücü belgesiz ve geçersiz araç kullanmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 araca yönetmeliğe aykırı ışık kullanmak ve 3 sürücüye drift yapmak maddelerinden işlem yapıldı. Denetimlerin süreceği belirtildi.

  • Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:43 Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara çam, sedir, badem ve ıhlamur türlerinden oluşan 350 adet fidan ücretsiz olarak dağıtıldı. Fidan dağıtımına Yeşilyurt Kaymakam Vekili Murathan Cebeci de katıldı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu
    14:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Çolakbayrakdar, her mahalle için ayrı projeler geliştirdiklerini ve bunları imkanlar ölçüsünde hayata geçirdiklerini belirtti. İlçenin her cadde ve sokağında çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın gelecekte insanların yaşamak için can atacakları bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Programa MHP ve AK Parti ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

  • Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    14:43 Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan seçim güvenliği toplantısında, seçimlerinin Karaman'da huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla alınan ve alınacak tedbirler görüşülerek değerlendirildi.

  • Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor
    14:42 Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.


Advertisement