TSK Açıkladı: Öldürülen 78 Terörist Arasında 'Gri Liste'deki PKK'lı Fırat Berkpınar da Var - Son Dakika
Güncel

TSK Açıkladı: Öldürülen 78 Terörist Arasında 'Gri Liste'deki PKK'lı Fırat Berkpınar da Var

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele operasyonlarında son 1 haftada 78 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen teröristler arasında gri listede aranan Fırat Berkpınar da var.

05.05.2017 16:08  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetlerince, son bir haftada, "Arananlar Teröristler Listesi"nde gri kategoride yer alan Fırat Berkpınar'ın da arasında bulunduğu 78 teröristin öldürüldüğünü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen mücadele ile Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

6 İLDE OPERASYON SÜRÜYOR

Buna göre, PKK'lı teröristlerce özellikle Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Tunceli'de sürekli barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullanılan alanların temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarının yaz tertiplenmesinin kısıtlanması amacıyla başlatılan operasyonlar sürüyor.

78 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Beytüşşebap ve Bestler-Dereler, Hakkari Yüksekova, Siirt Pervari, Diyarbakır Hazro, Hani ve Dicle ile Erzurum Şenkaya bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 78 terörist etkisiz hale getirildi.

GRİ KODLA ARANAN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nde gri kategoride yer alan sözde Kahramanmaraş Nurhak Dağı ve Çağlayancerit sorumlusu Fırat Berkpınar da etkisiz hale getirilen teröristler arasında bulunuyor.

10 KİLO PATLAYICI YAKALANDI

Operasyonlarda, 31 piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, keskin nişancı tüfeği, üç roketatar, havan, bomba atar ve 148 el bombası, yaklaşık bin 200 kilogram amonyum nitrat, 10 kilogram A-4/C-4 patlayıcı, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile bomba yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Tespit edilen 26 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonlarda, teröristlerce kullanılan 45 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi.

50 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından kaçakçılıkla mücadeleye yönelik sınır hattında alınan tedbirler sonucu, yaklaşık 50 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucu, sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 6 bin 647 kişi yakalandı.

Son bir haftada düzenlenen operasyonlar sırasında, bir asker şehit oldu, 21 asker yaralandı.

SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ HAREKAT

Suriye kuzeyinde, hudut güvenliğini sağlamak, terör örgütü DEAŞ'ın tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilenlerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak, sivilleri korumak ve yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek amacıyla düzenlenen harekat sürüyor.

TSK unsurlarınca desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Azez- Cerablus arasındaki 243 yerleşim yeri ile 2 bin 15 kilometrekare alanı kontrolü altında tutuyor.

Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ile mayın arama ve temizleme çalışmaları sürdürülüyor.

Terör örgütü PKK/PYD unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına devam ediliyor.

TSK Açıkladı: Öldürülen 78 Terörist Arasında \'Gri Liste\'deki PKK\'lı Fırat Berkpınar da Var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK Açıkladı: Öldürülen 78 Terörist Arasında 'Gri Liste'deki PKK'lı Fırat Berkpınar da Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement