3 milyon TL'lik tarihi eser kaçakçılığını jandarma önledi - Son Dakika
3.Sayfa

3 milyon TL'lik tarihi eser kaçakçılığını jandarma önledi

3 milyon TL'lik tarihi eser kaçakçılığını jandarma önledi 6 adet tarihi tevrat ve çok sayıda esere jandarma el koydu Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir şahsın 6 adet Tevrat olduğu değerlendirilen tarihi deri kitap, 1 adet tunç testi ve 15 adet tarihi objeyi 3 milyon TL karşılığında...

17.09.2020 12:33  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 milyon TL'lik tarihi eser kaçakçılığını jandarma önledi

6 adet tarihi tevrat ve çok sayıda esere jandarma el koydu

KOCAELİ - Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir şahsın 6 adet Tevrat olduğu değerlendirilen tarihi deri kitap, 1 adet tunç testi ve 15 adet tarihi objeyi 3 milyon TL karşılığında satmaya çalışırken jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde bir şahsın elinde bulundurduğu tarihi eserleri 3 milyon karşılığında satmaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı. Konu ile ilgili inceleme başlatan ekipler tarafından Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 6 adet Tevrat olduğu değerlendirilen tarihi deri kitap, 1 adet tunç testi ve 15 adet çeşitli boyutlarda tarihi obje ele geçirildi.

Olayla ilgili H.G., M.Y., M.S.E., E.V. ve C.Y. isimli 5 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

3 milyon TL\'lik tarihi eser kaçakçılığını jandarma önledi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 3 milyon TL'lik tarihi eser kaçakçılığını jandarma önledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement