Son Dakika! ABD Başkanı Trump: Büyük zafer kazandık, oyları çalmaya çalışıyorlar ama buna izin vermeyiz - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! ABD Başkanı Trump: Büyük zafer kazandık, oyları çalmaya çalışıyorlar ama buna izin vermeyiz

Son dakika! ABD başkanlık seçimlerinde ilk veriler açıklanmaya başladı. Trump, Twitter paylaşımında "Büyük zafer kazandık. Oyları çalmaya çalışıyorlar, buna izin vermeyiz" dedi. Twitter ise Trump'ın bu paylaşımına dakikalar içerisinde erişim kısıtlaması getirdi.

04.11.2020 08:47  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de 56. başkanlık seçimlerinde oy kullanma işlemi sona erdi. Eyaletlerde ilk sonuçların açıklanmasıyla demokratların adayı Joe Biden, 238 delege kazandı. Trump ise 213 delege kazanmış durumda. Ülkede başkanlık koltuğuna ise 270 delegeye ulaşan aday oturacak.

"OYLARI ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Mevcut başkan Donald Trump ve Joe Biden'ın yarıştığı, Beyaz Saray'da 4 yıl boyunca görev yapacak ismin belirleneceği seçimlerde ilk verilere göre geride kalan isim Trump oldu. Hem delege sayısında hem de oy oranında Biden önde görününce, Trump aktif olarak kullandığı Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Trump, "Büyük zafer kazandık. Oyları çalmaya çalışıyorlar. Bunu yapmalarına asla izin vermeyeceğiz. Kapandıktan sonra oy kullanılamaz!" dedi.

TWİTTER'DAN SANSÜR GELDİ

Twitter ise bu tweetten sadece dakikalar sonra, söz konusu paylaşıma "doğruluk kontrolü uyarısı" verdi. Uyarıda, "Bu twette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Son Dakika! ABD Başkanı Trump: Oyları çalmaya çalışıyorlar, buna izin vermeyiz

BIDEN UMUDUNU KORUYOR

Trump'ın paylaşımında sonra bir tweet de rakibi Joe Biden'dan geldi. Biden, açıklamasında "Seçimi kazanma yolunda olduğumuza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika! ABD Başkanı Trump: Büyük zafer kazandık, oyları çalmaya çalışıyorlar ama buna izin vermeyiz

Son Dakika Güncel Son Dakika! ABD Başkanı Trump: Büyük zafer kazandık, oyları çalmaya çalışıyorlar ama buna izin vermeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • DONALD TRUMP ( DAVUT TURAN ): AMERİKA ÜLKÜ OCAKLARINDA KUTLAMA VAR . GELİN ÇAY İÇEK 20 6 Yanıtla
  • afyonlu nuri: reis trump vur de vuralım öl de öleleim 11 5 Yanıtla Muhendis : Bu dengesiz trump gidecek ABD gibi büyük bir ülkeye Biden yakışır. Diktatör ve insan hak ve hürriyetlerini gasp edenlere karşi Biden gelmeli trump gitmeli 1 0
  • ysk: kaos ortamı oluşturulmaya çalışılıyor memurlarımız sandık başında görevlerine devam etmektedir. 15 1 Yanıtla
  • VİKTOR HUGO: SENİ BAŞGAN YAPACAAZ REİZ 9 4 Yanıtla
  • Son Söz: Ne oldu bı amerikaya :))))) bizim gibi oldu adamlar :)))) 6 0 Yanıtla
  • kenan: one mute. 4 2 Yanıtla
  • ACIMASIZ HAYAT : bir devrin sonuda böyle gelecek :)) 3 1 Yanıtla
  • Galiba: Bizimkine sormuşa benziyor,18 yıldır alıyorsunuz,nasıl yapıyorsunuz bu işi bir iki puanla önde.Iyi ders vermiştir. Kedi trafo hikayesini,birşeyler olmasada yine birşeyler oluyor hikayelerini. 3 1 Yanıtla
  • Yellowsehmus: Dolar yarın 10 tl. Aha bu yorum da burda dursun 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement