Son Dakika: ABD'de bir günde koronavirüsten 1047 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Son Dakika: ABD'de bir günde koronavirüsten 1047 kişi hayatını kaybetti

Son dakika: ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1047 artarak 5 bin 137'ye yükseldi.

02.04.2020 17:04  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salgının etkili olduğu ülkeler listesinde dünyada ilk sırada bulunan ABD'de, vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor.

ÖLÜ SAYISI 5 BİNİ GEÇTİ

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 27 bin 80 artışla 216 bin 722'ye, ölü sayısı da 1047 artarak 5 bin 137'ye çıktı.

Dünya genelinde ABD'yi 110 bin 574 vakayla İtalya ve 110 bin 238 vakayla İspanya takip ediyor.

NEW YORK SALGININ MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

ABD genelindeki eyaletlere bakıldığında, ülkede salgının en fazla etkisini gösterdiği bölgeler olarak New York ve komşusu New Jersey öne çıkıyor.

New York eyaletinde dün 76 bin 49 olan vaka sayısı 7 bin 997 artışla bugün 84 bin 46'ya çıkarken, New York'u 22 bin 225 vakayla New Jersey, 9 bin 907 vakayla California takip ediyor.

Can kaybı bakımından da New York 2 bin 220 ölümle ilk sıradaki yerini korurken, onu 355 ile New Jersey ve 335 ile Michigan eyaletleri izliyor.

Son Dakika: ABD\'de bir günde koronavirüsten 1047 kişi hayatını kaybetti

Son Dakika Dünya Son Dakika: ABD'de bir günde koronavirüsten 1047 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Birisi : Ortadoğu nun acısı böyle çıkıyor demekki. Onca mazlumun ahını almayacaktınız. 2 1 Yanıtla
  • Mehmet: Peki bizden neyin acısı çıkıyor? Bizdede 18 bin vaka oldu 2 0
  • Hülya: güzel soru Mehmet..aceba kendilerindeki neyin kimin acisi bende merak ediyorum...ortalik sürekli baska devletlere baska Allahin kullarina beddua eden acizlerle dolu bizde..beyin bedava ama nerdee 1 1 Yanıtla
  • Batman team: Korkumuzdan Suriye'de putinden korkmayip Esad'ı devirene kadar durmamız lazimken korkudan yerimize oturduk halbuki o veya bu şekilde olecez Allah bunu gösteriyor bize Allah'tan başka kimseden korkmamamizi 1 0
  • Mehmet e cevap : Bizden de evde kalmamanın acısı çıkıyor. En basit örneği İstanbul ve Ankarada ki insanlara bakın yurdun birçok kentine bakın herkes dışarıda geziyor. Ben Ankara da oturuyorum bugün Mamak ilçesindeydim burayı görseniz görürdünüz. Bunca dışarıda gezen insana rağmen bence az bile... 1 0
  • Hisarcık İlçe Müftülüğü Minik Öğrencilerin Harçlıklarını Gazzeli Kardeşleriyle Paylaştı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü Minik Öğrencilerin Harçlıklarını Gazzeli Kardeşleriyle Paylaştı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri 8 bin 80 TL'yi Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olmaya teşvik etti.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.


Advertisement