ABD'den Türkiye'ye Rahip Brunson Tehdidi: Serbest Bırakılmazsa Yaptırım Uygularız - Son Dakika
Güncel

ABD'den Türkiye'ye Rahip Brunson Tehdidi: Serbest Bırakılmazsa Yaptırım Uygularız

ABD Başkanı Donald Trump'ın yardımcısı Mike Pence, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson hakkında bir açıklama yaptı. Mike Pence, "ABD'li papaz serbest bırakılmadığı takdirde ABD, Türkiye'ye yaptırım uygulayacak" dedi.

26.07.2018 17:40  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence cezaevinden çıkan ancak ev hapsi devam eden ABD'li rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ"

Pence daha sonra katıldığı bir konferansta rahibin serbest kalmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacaklarını söyledi.

"DİN ADAMI HALA EV HAPSİNDE"

Pence açıklamayı Twitter hesabından yaptı. ABD Başkan Yardımcısı "Cezaevinden tahliyesinin ardından rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüm. Cezaevinden çıkmış olsa da, bu din adamı hala ev hapsinde. Tamamen serbest bırakılmasını ve ABD'ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceği konusunda onu temin ettim" ifadelerini kullandı.

TRUMP, RAHİP BRUNSON'UN ABD'YE İADE EDİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

Mahkeme, FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li Andrew Craig Brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirmişti.

Brunson, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinde de gündeme gelmiş, Trump, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasını ve ABD'ye iade edilmesini istemişti.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIMDA BULUNDU

Pence, yaptığı konuşmanın ardından Twitter hesabından da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"YA ŞİMDİ SERBEST BIRAKIN YA DA SONUÇLARINA KATLANIN"

Pence'in konuyla ilgili paylaşımlarında şu ifadeler yer aldı:

"ABD Başkanı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetine bir mesajım var. Pastör Andrew Brunson'u ŞİMDİ serbest bırakın ya da sonuçlarla yüzleşmek için hazır olun. Eğer Türkiye, bu masum inanç adamını serbest bırakmak için hemen harekete geçmezse ve onu Amerika'ya yollamazsa Birleşik Devletler, Pastör Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye'ye ciddi yaptırımlar uygulayacak"

ABD\'den Türkiye\'ye Rahip Brunson Tehdidi: Serbest Bırakılmazsa Yaptırım Uygularız

Son Dakika Güncel ABD'den Türkiye'ye Rahip Brunson Tehdidi: Serbest Bırakılmazsa Yaptırım Uygularız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet güney: Bizde ABD mallarını boykota başlayalım. 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement