ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkleri durdurmayacağız - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkleri durdurmayacağız

Türkiye'nin olası sınır operasyonuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkleri askeri olarak engellemeyeceğiz." denildi.

07.10.2019 18:21  Güncelleme: 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararı alıp Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlatmasına yeşil ışık yakmasının ardından, ABD Dışişleri'nden bir yetkili "Biz bu operasyonu hiçbir şekilde desteklemiyoruz" dedi. İsim vermeden konuşan yetkili bununla birlikte, ABD'nin ileri mevzilerde konuşlu az sayıda askeri geri çektiğini söyleyerek, "Türkleri durdurmak için askeri bir adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

PENTAGON YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan yetkili, "Belirli bir bölgedeki unsurlarımızı çektik." ifadesini kullandı. Yetkili, bu bölgenin, ABD ile Türkiye'nin üzerinde mutabık kaldığı "güvenlik mekanizması" alanı olarak da tanımladıkları Tel Abyad ve Ayn el-İsa olduğunu dile getirdi.

"OPERASYONU DESTEKLEMİYORUZ"

Çekilecekleri alanların nereleri kapsayacağına ilişkin sorulara yanıt vermeyen Pentagon yetkilisi, hava sahasının açılmasına ilişkin ise, "Bu operasyonu desteklemiyoruz." dedi. Pentagon yetkilisi, "Bakan Esper, bu konudan etkilenen ortaklarımız ve Kongreyi bu konuda bilgilendirecek." dedi.

BEYAZ SARAY: OPERASYONA KATILMAYACAĞIZ

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak."

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkleri durdurmayacağız

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkleri durdurmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.


Advertisement