Aile Bakanlığı, 62 İlacı Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine Dahil Etti - Son Dakika
Güncel

Aile Bakanlığı, 62 İlacı Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine Dahil Etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 62 ilacı ödemesi yapılacak ilaçlar listesine dahil etti.

14.11.2018 09:28  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 62 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu. Bakan Selçuk'un yaptığı yazılı açıklamaya göre, listeye alınan ilaçlar kalp rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar, vitamin destek grupları, KOAH, HIV, Parkinson, Alzheimer, solunum yolu hastalıkları ve ülser tedavisinde kullanılan ilaçlardan oluşuyor.

Bakan Selçuk yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu'nda alınan kararlara göre 62 adet ilacı, bedeli ödenecek ilaçlar listesine dahil ettik. Eşdeğer olan bu ilaçlar sayesinde sigortalılarımızın tedavilerinde alternatifler ve erişim kolaylığı sağlamış olduk.

Geri ödeme listesine eklediğimiz ilaçlar, antibakteriyel ilaçlar, kalp rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar, vitamin destek grupları, KOAH, HIV, Parkinson, Alzheimer, solunum yolu hastalıkları ve ülser tedavisinde kullanılan ilaçlardan oluşmaktadır. Eklenen ilaçların 58 adedinin daha önce de eşdeğerleri bulunmaktayken, 4 adet ilacın daha önce eşdeğeri bulunmamaktaydı. Yeni liste ile bu 4 ilacın kullanıldığı tedaviler için de alternatifler ve erişim kolaylıkları doğmuştur.

"YILLIK 6 MİLYON LİRA TASARRUF ÖNGÖRÜYORUZ"

Geri ödeme listesine alınan ilaçlardan 58 adedi yerli üretim, 4 adedi ise yabancı üretimdir. 62 adet ilacın, özellikle eşdeğer olanların ilaç listesine girmesiyle, ilaç tercihinde zenginleşme ve erişim kolaylığının yanı sıra yaklaşık 6 Milyon Lira yıllık tasarruf öngörüyoruz.

"BEDELİ ÖDENEN YURTİÇİ İLAÇ SAYISI 8 BİN 467'E YÜKSELDİ"

Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle birlikte bedeli ödenen yurtiçi ilaç sayısı 8467'ye ulaştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak, geri ödeme listemize aldığımız ilaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.

Aile Bakanlığı, 62 İlacı Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine Dahil Etti

Son Dakika Güncel Aile Bakanlığı, 62 İlacı Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine Dahil Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement