Akdeniz'deki Sondaj Gemisine TSK'dan Yakın Takip - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'deki Sondaj Gemisine TSK'dan Yakın Takip

TSK, Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına sondaj yapabileceği değerlendirilen gemiyi yakın takibe aldı.

13.07.2017 15:27  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri, doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına sondaj yapabileceği değerlendirilen gemiyi izliyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, TCG Gökçeada'nın, doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına sondaj faaliyetinde bulunabileceği değerlendirilen West Capella isimli gemiyi izleme görevi gerçekleştirdiği bildirildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, "DUYARSIZ KALMAYIZ" DEMİŞTİ

Kıbrıs Rum tarafının İsviçre'deki görüşmeler devam ederken Kıbrıs çevresindeki rezervlerde sondaj yapmak üzere bölgeye bir platform gönderdiğini ve aslında bu adımın bile Rum tarafının görüşmeler konusundaki "samimiyetsizliğini" ortaya koyduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ın etrafındaki her türlü rezervlerde KKTC'nin ve KKTC halkının hakkı var; Rumlar tek taraflı faaliyet yürütüyor; bu faaliyetlere duyarsız kalamayız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu atılabilecek adımlar konusunda Dışişleri ve Enerji Bakanlığı'nın çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Rumların adımlarına karşı atacağımız adımlar olacak" dedi.

RUMLAR REZERVLERİN KENDİLERİNE AİT OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Kıbrıs'ta Rum tarafı doğalgaz rezervlerinin kendilerine ait olduğunu iddia ederken, Türk tarafı rezervlerin adadaki tüm taraflara ait olduğu görüşünü paylaşıyor.

Akdeniz\'deki Sondaj Gemisine TSK\'dan Yakın Takip

Son Dakika Güncel Akdeniz'deki Sondaj Gemisine TSK'dan Yakın Takip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement