Viyana'da düzenlenen terör saldırısında öldürülen saldırganın kimliği tespit edildi - Son Dakika
Dünya

Viyana'da düzenlenen terör saldırısında öldürülen saldırganın kimliği tespit edildi

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, dün Viyana'da düzenlenen terör saldırısında öldürülen saldırganın 20 yaşında Kuzey Makedonya asıllı bir erkek olduğunu açıkladı.

03.11.2020 15:23  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 4 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısında emniyet güçleri tarafından öldürülen teröristin kimliğine ilişkin bilgi paylaşıldı.

GEÇEN ARALIKTA ŞARTLI SERBEST BIRAKILMIŞ

Teröristin DEAŞ yanlısı olduğunu belirten Nehammer, "Emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen terörist, Kuzey Makedonyalı, 20 yaşında bir erkek. Saldırgan, terör örgütü DEAŞ'a katılmak amacıyla Suriye'ye gitme girişiminde bulunduğu için daha önce tutuklanmış ve 25 Nisan 2019'da 22 ay hapis cezasına çarptırılmış. Geçen aralıkta şartlı olarak serbest bırakılmış." ifadesini kullandı.

PATLAYICIYI KIYAFETİNE MONTE ETMİŞ

Nehammer, teröriste yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Viyana ve Sankt Pölten şehrinde yaklaşık 17 evde arama yapıldığını ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi. Teröristin üzerinde uzun namlulu bir silahın yanı sıra bir tabanca ve bir de pala bulunduğunu ifade eden Nehammer, şahsın sahte bir patlayıcı düzeneğini kıyafetine monte ettiği bilgisini paylaştı.

"BİZİM DÜŞMANIMIZ AŞIRILIK VE TERÖRİSTLERDİR"

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da terör saldırısına yönelik düzenlediği basın toplantısında, saldırının Avrupa'nın temel değerlerine, demokrasi ve yaşam modeline olan nefretin yansıması olduğunu vurguladı. Başbakan Kurz, temel hak ve özgürlüklerin her şekilde korunacağını belirterek, teröristlerin toplumu bölmesine müsaade edilmeyeceğinin altını çizdi. Saldırıda 4 masum sivilin hayatını kaybettiğini dile getiren Kurz, çoğu ağır 14 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü, yararlılar arasında bir de polis memurunun bulunduğunu ifade etti.Başbakan Kurz, "Bizim düşmanımız aşırılık ve teröristlerdir. Bu, Müslüman ve Hıristiyanlar arasında bir çatışma değil, medeniyetle barbarlık arasındaki bir kavgadır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Avusturya'da dün gerçekleşen terör saldırısında 4 sivil hayatını kaybederken, bir saldırgan etkisiz hale getirilmişti. Saldırıda çoğu ağır 14 kişi yaralanmıştı.

Viyana\'da düzenlenen terör saldırısında öldürülen saldırganın kimliği tespit edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Viyana'da düzenlenen terör saldırısında öldürülen saldırganın kimliği tespit edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • hakan: barbarlar güya müslüman larmış. külahıma anlatın gerçek müslüman terörist olmaz. 38 7 Yanıtla Tc: Yapan bir arnavut aşırı dinci 0 0
  • Devran : Yarattığınız akrep şimdi döndü sizi sokuyor... 20 7 Yanıtla
  • bob: (medeniyet ve barbarlik,) terørun tadina birazda siz bakin, kendi yetistirdiginiz agacin meyvesi. 4 1 Yanıtla
  • Sert: En büyük silah üretimi sizde.. birazda namlu size dönsün. Yahu 0 0 Yanıtla
  • Misafir: Avrupada butr olaylarin patlamasinin sebebi politikacilardir.. 0 0 Yanıtla
  • Ben: Allah arapların belasını versin,her türlü pisliğin içinde onlar var..onlatin yüzünden bizlerde korkuyla yaşıyoruz burda.bizede avrupalılar birşey yapacak diye. 0 0 Yanıtla
  • akif: evet tiyatro başladı avrupa ve iğrenç yalanları şimdi buna müslüman diyecekler bir iki güne daeş dediklerine göre daeşi besleyen pislikler şiimdi bir senaryo yazdılar ve işi islamiyete bağlayacaklar avrupa da artan müslüman ve türk düşanlğında ırkçılıkta ki son perdeler de açıldı bundan sonraki günler de yıllar da avrupa da türk olana müslümanım diyene rahat yok katliamlara başlayacaklar aklı olan bir şekilde oralardan kaçıp ülkesine döner avrupa artık açık açık haçlı oyunlarına döndü 0 0 Yanıtla
  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı
    16:10 Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı

    Londra merkezli ünlü moda markası Poster Girl için çalışan bir model, Buckingham Sarayı'nın önünde sütyensiz dolaşınca büyük ilgi uyandırdı. Modelin cesur davranışı, markanın sezon ortası indirimlerini tanıtmak için özel bir görevde olduğu halde tartışmalara neden oldu. Poster Girl markası ise olayı sosyal medya hesapları üzerinden tanıtarak marka bilinirliğini artırmaya çalıştı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

  • Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı
    16:05 Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kişi suçüstü yakalanırken, kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti
    15:59 Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti

    Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde gösteri yapan bir uçak, Duxford Havaalanı'nda yere çakıldı. Kazada pilot Simon Riggs hayatını kaybetti. Uçakta başka kimsenin olmaması teselli kaynağı oldu. Kazanın ardından olay yerine hızla ulaşan itfaiye ve acil servis ekipleri enkazı söndürdü. Hava Kaza İnceleme Şubesi, olayı araştırmaya devam ediyor.

  • Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi
    15:54 Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

    Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu denize indirdi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denize indirme törenine katıldı. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir.

  • Sarıyer'de Uyuşturucu Çetesi Arasında Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 1 Yaralı
    15:52 Sarıyer'de Uyuşturucu Çetesi Arasında Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 1 Yaralı

    Sarıyer'de İsveç uyruklu bir çete üyesi ile husumetli olan bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Olayın, daha önce yaşanan bir saldırının devamı olduğu belirlendi. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı ve bir kişi tutuklandı.

  • Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve soruşturma başlatacak. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olayın nedenlerinin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirtti.


Advertisement