Son Dakika! Azerbaycan, ateşkesi ihlal eden Ermenistan'a ait bir savaş uçağını daha düşürdü - Son Dakika
Dünya

Son Dakika! Azerbaycan, ateşkesi ihlal eden Ermenistan'a ait bir savaş uçağını daha düşürdü

Son dakika! Ermenistan ordusu, dün yapılan insani ateşkesin hemen ardından Azerbaycan'a tekrar saldırdı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Cebrayıl istikametinde saldırıda bulunan Ermenistan'a ait Su-25 tipi savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Dün de Ermenistan ordusuna ait bir uçağın düşürüldüğü açıklanmıştı.

18.10.2020 12:42  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan ve Ermenistan arasında dün imzalanan insani ateşkes, bugün yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girmişti. Ermenistan ordusu yaptığı saldırıyla ateşkesi ikinci kez ihlal ederken bölgede son dakika gelişmesi yaşandı. Ermenistan'ın saldırılarına cevap veren Azerbaycan ordusu Cebrayil'de Ermeni güçlerine ait bir Su-25 savaş uçağını daha düşürdü.

HAVA SALDIRISI YAPAN SU-25 SALDIRI UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermenistan hava kuvvetlerine ait Cebrayil bölgesindeki mevzilere hava saldırısı yapan Su-25 saldırı uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Öte yandan bakanlık Azerbaycan Ordusu'nun 17 Ekim'de yine bir adet Su-25 savaş uçağını düşürdüğünü bildirmişti.

ERMENİSTAN'A AİT İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Ayrıca, Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Ermenistan'a ait bir İHA'nın da düşürüldüğü aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan, dün gece Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini vurmuştu. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken, iki ülke arasında insanı ateşkes imzalandı. Ermenistan, ateşkesin üstünden yaklaşık 8 saat sonra Azerbaycan'ın kutardığı köylere havan ve toplarla ateş etti.

Bu gelişme üzerine açıklamada bulunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşkesi yine ihlal ettiğini duyurdu ve yapılan saldırılara karşılık verildiğini aktardı.

Son Dakika! Azerbaycan, ateşkesi ihlal eden Ermenistan\'a ait bir savaş uçağını daha düşürdü

Son Dakika Dünya Son Dakika! Azerbaycan, ateşkesi ihlal eden Ermenistan'a ait bir savaş uçağını daha düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ..: vur gardaş vurrrrr 95 2 Yanıtla
  • XXL: uçan ermeniler 0 0 Yanıtla
  • orko: Yıkarız hayalinizi, Uçururuz ahalinizi! Siz kendinizi ne sandınız? Karabağ'dan çekin elinizi! (orko) 0 0 Yanıtla

Advertisement