Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan İlk Yanıt Geldi: Bunları Göndereceğiz - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan İlk Yanıt Geldi: Bunları Göndereceğiz

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin "Olacak inşallah, bunları göndereceğiz" dedi.

17.04.2018 14:25  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'ya bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çıkışı damga vurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına yanıt verdi.

"ARTIK DEVLETİ YÖNETEMİYORLAR"

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu "Seçim diyorlar ya olacak inşallah ve bunları göndereceğiz. Vatandaş gönderecek, bıktık artık. Artık bunlar devleti yönetemiyorlar" dedi.

"Şimdi seçim atmosferine girdik" diyen Kılıçdaroğlu, "Sizi yine kandırmaya çalışacaklar. Cehenneme giden yoldaki taşlar iyi niyet taşları ile doludur. Sözlerinde durmadılarsa demokraside haklarını vereceksiniz." ifadelerini kullandı.

Eğitim perişan diyen Kılıçdaroğlu, "Birisi bir sabah kalkıyor, TEOG kalkacak. TEOG kalkıyor. Neye göre kalkacak? Nitelikli okulları kaldırıyorlar. Sevgili anneler, bu ülkeye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz, kul hakkı yiyenleri kapıya koyacaksınız. Yapacağınız bu." ifadelerini kullandı.

"DIŞ GÜÇLER SANA MAZOTA İKİ ZAM MI YAP DİYOR"

"Ekonomiyi de iyi yönetmiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunu dış güçler yapıyor diyor. Seni neden kandırıyorlar kardeşim? Dış güçler sana günde mazota 2 zam mı yap diyor? Büyük ihaleleri dış güçler mi diyor sana dolarla yap diye? Etleri ithal et diye dış güçler mi söyledi kardeşim. CHP dese, ihaleyi CHP yapmıyor. Diyor ki, dış güçler yaptı. Yok kardeşim bunlar dış güçlerin değil, senin oyunun. Dış güçler mi söyledi, Süleyman Şah Tübesi'ni topraklarından kaçır diye? Bir de diyor ben milliyetçiyim, batsın senin milliyetçiliğin ya." dedi

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

"Seçim diyorlar ya olacak inşallah" diyen Kılıçdaroğlu, "Vatandaş bıktı artık, gönderecek bunları inşallah. Bu devleti kim yönetiyor, dış güçler yönetiyorsa senin fonksiyonun ne? Badem sütü içmek mi? Onların sözcüsü konuştu seçim yapalım diye. Vatandaş bizi göndersin diyorlar. Ben yönetemiyorum diyorlar artık. Bunu itiraf ediyorlar."ifadelerini kullandı.

SURİYE ELEŞTİRİSİ

Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sabah onun yanında, öğleden sonra başkasının yanında. Dışişlerini, diplomatları tamamen devredışı bırakmışlar. Ortadoğu bataklığına Türkiye'yi sokma dedik. Soktular. Emeviye'de namaz kılacağım dediler. Süleyman Şah'ı kaçırdın. Askeri üniforma giymiş. Sen yapsan yapsan uyduruk bir üniforma yaptırır, giyer sınıra gider fotoğraf çektirirsin. ABD, İngiltere, Fransa Miraç gecesi Suriye'yi bombaladı. Kimyasal silah kullananın tespit edilmesi lazım. BM bir heyet gönderir bakar, kimyasal silah kullanılmış mı kullanılmamış mı? Böyle bir tespit yok, iddia üzerine bombaladırlar. Ben o sabah yanlıştır dedim. Bir iddia üzerine insanların üzerine bomba atamazsınız, bombalanan kim? Araplar, ezidiler, kürtler. Bizim akrabalarımız. Ortak tarihimiz var. Ben bunları doğru bulmadığımı ifade ettim. Aynısı Saddam için yaptılar, kimyasal silah çıkmadı. Almanya dikkatle izledi ve sürecin dışında kaldı. Erdoğan, operasyonu doğru buluyorum diyor. Sabaha kadar uykusuz kalmış, operasyonu takip etmiş. Egemen güçlerden yana tavrını koydu. Taraflara bir bakın dedim, taraflardan biri Allah Allah diye saldırarak diğerini öldürüyor, diğeri de aynı şekilde. Birbirlerini öldürenler Müslümanlar. Diğer güçler silah satıyor, keyifleri yerinde. İran , Suriye, Irak, İran bir araya gelse sorunları çözer. Ama Erdoğan tam tersini yapıyor, ölen kim masum insanlar. Masum insanların ölmesine bombalayın denmez arkadaşlar. Bunların bir de kuruluşları var İHH diye, onlar da daha çok bombalasaydılar diyor. İnsaf arkadaşlar ya. Mavi Marmara'da ölülerine bile sahip çıkmadılar bunlar. Bunlar da paracı, iradelerini satabiliyorlar. Ne demek daha fazla füze atılmalıydı? Bir de kendini Müslüman kabul ediyorsunuz? Nasıl Müslüman kabul ediyorsunuz kendinizi?" diye konuştu.

AK PARTİ'NİN "FETÖ'CÜ KALMADI" AÇIKLAMASI

"AK Parti sözcüsü açıklama yapmış FETÖ'cü kalmadı" diye ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Güzel, şu sorunun cevabını istiyorum. Bunları temizlerken kaçını mahkemeye verdin, kaçı hakkında suç duyurusunda bulundun? Suçluyu korursan sen desuçlusun. Alttakileri temizlediler, baştaki duruyor. AK Parti Sözcüsü'nden öğrenmek istiyorum kaçı hakkında cezai işlem başlatıldı. Demek ki siz bunları biliyorsunuz, kankasınız bunlarla. Bizim avukat olan tüm milletvekillerimize bu görev düşüyor. Araştıracaksınız, araştırma önergesi vereceksiniz." diye konuştu.

Bahçeli\'nin Erken Seçim Çağrısına Kılıçdaroğlu\'ndan İlk Yanıt Geldi: Bunları Göndereceğiz

Son Dakika Güncel Bahçeli'nin Erken Seçim Çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan İlk Yanıt Geldi: Bunları Göndereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement