Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 Açıklaması: Durdurma veya Erteleme Gündemde Değil - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 Açıklaması: Durdurma veya Erteleme Gündemde Değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "S-400 anlaşmasıyla ilgili erteleme veya durdurma gündemde değil" dedi.

15.05.2019 13:24  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'da alınacak savunma sistemi S-400'le ilgili açıklamalarda bulundu. Programla ilgili ertelemenin veya durdurmanın gündemde olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, ABD'ye mesaj gönderdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar'i kabul etti. Çavuşoğlu, basın toplantısında S-400'e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

ABD'YE S-400 MESAJI

"S-400'e ilişkin bir erteleme söz konusu değil. Bu ön şartlarda anlaşma mümkün değil. Amerika da yapıcı ve iyi niyetliyse bu durumlar değerlendirilir. Görüş alışverişinde nasıl olabilir diye aktarımda bulunuyoruz. Bir mutabakat olması lazım ki çalışma olur mu olmaz mı değerlendirilir."

ANKARA-MOSKOVA GÖRÜŞMESİ

"Lavrov ile görüştüm, daha sonra Cumhurbaşkanımız Putin ile 2 gün önce telefonda görüştü. Ben de odadaydım. İdlib konusunda çalışma gruplarımızın bir araya gelmesi konusunda iki lider mutabık kaldılar. Çabalarımızı yoğunlaştırdık. Saldırıların durması lazım. Büyük bir mesafe katetmişken rejimin saldırıları her şeyi berbat edebilir. Saldırılar geliyor gelmiyor diye iddialar var, bunların da masaya konulması lazım."

Bakan Çavuşoğlu\'ndan S-400 Açıklaması: Durdurma veya Erteleme Gündemde Değil

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 Açıklaması: Durdurma veya Erteleme Gündemde Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement