Son dakika: BAKAN ÖZER: YÜZ YÜZE EĞİTİME KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ - Son Dakika
Güncel

Son dakika: BAKAN ÖZER: YÜZ YÜZE EĞİTİME KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ

Son dakika haberleri: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Valiliği'nde düzenlenen 'İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı' sonrası açıklamada bulundu.

17.03.2022 17:47  Güncelleme: 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Valiliği'nde düzenlenen 'İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı' sonrası açıklamada bulundu. Bakan Özer, Malatya'da eğitim kalitesini artırmak için okul öncesinden liseye kadar bilim sanat merkezi, rehberlik araştırma merkezi gibi eğitimin tüm bileşenlerine dair gelişmeleri ve acil ihtiyaç olan konuları değerlendirdiklerini belirterek, "Birinci değerlendirdiğimiz konu doğal gaz dönüşümü. Sadece Malatya'da değil Türkiye'deki tüm illerimizde doğal gaz erişimi olup da doğal gaz dönüşümünü yapmamış hiçbir okulu 2022'nin ilk 6 ayında bırakmayacağız. Hepsinin dönüşümünü gerçekleştireceğiz" dedi.

Malatya'da 2021 yılının sonunda çok sayıda okulun doğal gaz dönüşümünün tamamlandığı bilgisini veren Bakan Özer, çok az sayıda okulun dönüşümünün kaldığını, 8 milyon TL ödenek göndererek, bu okullarında doğal gaz dönüşümünün tamamlanacağını kaydetti. Özer, Malatya merkezde 58 okulun ikili eğitim yaptığını belirterek, 'yık-yap' kapsamındaki mevcut devam eden çalışmaları 2023 yılının ilk aylarında bitireceklerini ve kentte ikili eğitim yapan hiçbir okulun kalmayacağını söyledi. Hayırseverlere de teşekkür eden Özer, toplantı kapsamında yatırım programını incelerken, diğer illere göre Malatya'da çok sayıda hayırseverin okul yaptırdığını gördüğünü dile getirdi.

2022 yılında öncelikli alanlarının bütün okulları aynı imkana kavuşturmak olduğuna dikkat çeken Bakan Özer, "Tüm okullarımızı bölge, il, lokasyondan bağımsız bir şekilde aynı imkana kavuşturmak bizim en büyük önceliğimiz. Bu çerçevede tüm illerimizde okulların iç donanımını; tuvaletinden yemekhanesine, laboratuvarından çatısına kadar her türlü şeyin belirli bir standartta olması ve hızlı bir şekilde onarılması da en büyük önceliğimiz. Bu kapsamda büyük onarımlara büyük önem veriyoruz ve Malatya'mızdaki tüm okulların büyük onarımı ve eksiklerin giderilmesi için yaklaşık 42 milyon TL'lik bir ödeneği yarın itibariyle göndermiş olacağız" dedi.

Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı olarak önceliklerinin okul öncesi eğitime erişim olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Son 19 yılda ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye, liseden yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarında devasa bir artış oldu ama okul öncesi eğitim nispeten gelişmenin daha az olduğu bir alan olarak kaldı. Okul öncesi eğitim, eğitimde fırsat eşitliği çok kritik olduğu gibi öğrencilerimizin bilişsel olmayan becerileri açısından da uzun vadeli çok büyük bir etkiye sahip. Onun için 2022 yılında 3 bin yeni anaokulu, 40 bin tane de yeni ana sınıfını hizmete alacağız. En son Kabine Toplantısı'ndan sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'mız bunu kamuoyu ile paylaştı. Malatya'daki bu değerlendirme toplantısında özellikle anaokullarına büyük önem verip, yer ayırdık. Malatya'mızda şu anda 43 tane bağımsız anaokulu var. Bugün itibarıyla 40 tane daha yeni bağımsız anaokulunu yatırım programına dahil etmiş oluyoruz. Bu yatırım programının maliyeti 385 milyon TL. Yeşilyurt ve Battalgazi'ye 15, Arguvan, Yazıhan, Doğanyol, Hekimhan, Kuluncak, Pütürge, Darende ve Kale'ye 1, Doğanşehir'e 2 anaokulu yapacağız. 20 yeni ilkokul ve ortaokul yapacağız, bunun maliyeti de 380 milyon. Arapgir'e 1 ortaokul, Battalgazi'ye 5 ilkokul, 4 ortaokul, Hekimhan'a 1 ilkokul, Yeşilyurt'a 7 ilkokul ve 2 ortaokul yapılacak, bu yatırım maliyeti de 380 milyon TL. Bunun yanında 4 lise, 100 öğrenci kapasiteli bir pansiyon ve 3'te atölye yapacağız, bu yatırımların maliyeti de 120 milyon. Yani kısaca 8 milyon doğal gaz, 42 milyon büyük onarım, 385 milyon anaokulu, 380 milyon ilkokul ve ortaokul, 120 milyonluk lise ve atölye yatırımı olmak üzere bugünkü il değerlendirme toplantısında Malatya'mıza 935 milyonluk yeni yatırımı kazandırmış oluyoruz. Malatya'mızda daha önceden planlanmış olan 612 milyon liralık yatırımı da dahil ettiğiniz zaman Malatya'da 2022 yılındaki yatırım bütçesini bir milyar 547 milyona çıkarmış oluyoruz. Ben inanıyorum ki bu yatırımlar hızlı bir şekilde gerçekleştiği zaman Malatya'nın eğitim kalitesi çok daha iyi noktaya gelecek."

Son dakika: BAKAN ÖZER: YÜZ YÜZE EĞİTİME KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika: BAKAN ÖZER: YÜZ YÜZE EĞİTİME KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement