Son Dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Devlet kademesindeki 53 kişide koronavirüs tespit edildi - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Devlet kademesindeki 53 kişide koronavirüs tespit edildi

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar emniyet teşkilatımızda 30, jandarma teşkilatımızda 18 ayrıca 4 kaymakamımız, bir valimizde koronavirüs tespit edildi" dedi.

31.03.2020 22:31  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ülke TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Emniyet teşkilatında 30, jandarma teşkilatında ise 18 personelin koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını belirten Bakan Soylu, "Ayrıca 4 kaymakamımız, bir valimizde koronavirüs tespit edildi" dedi.

"SOSYAL MEDYADA PROVOKASYON YAPAN 2 BİN 863 HESAP BELİRLENDİ"

Bakan Soylu, 15 günde sosyal medyada koronavirüs salgını ile ilgili provokasyon yapan 2 bin 863 hesap belirlendiğini belirterek, "Bunların yüzde 70'i FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleriyle ilintili" ifadelerini kullandı.

"725 BİN YAŞLI İNSANIMIZIN EVİNE GİTTİK"

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili konuşan Bakan Soylu, "İmamı, polisi, jandarması, Kızılayı, öğretmeni, devletin bütün birimleri, kaymakamı, valisiyle 725 bin yaşlı insanımızın evine gittik" dedi.

"ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YÜZDE 98,9 DÜŞTÜ"

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere ilişkin konuşan Bakan Soylu, şehirlerarası yolculuğun yüzde 98,9 düştüğünü belirterek, "Şehir değiştiren vatandaşlarımıza 14 gün evden çıkmamalarını ısrarla iletiyoruz" dedi.

"FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN 243 SATICIYA OPERASYON YAPILDI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüsü fırsat bilerek fahiş fiyat uyguladığı değerlendirilen 243 satıcıya operasyon yapıldığını belirtti. Soylu, "Şu anda 21 ilimizde 50 belde, köy ve mezrayı karantinaya aldık" dedi.

"YENİ HÜKÜMET OLUŞTURMAK İSTİYORSUNUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) yardım hesaplarına bloke konulması ile ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, "Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: ŞEHİR DEĞİŞTİRMEYİN

Konuşmasının sonunda vatandaşlara çağrıda bulunan Soylu, "Yalvarıyorum evde kalın, ne olursunuz sosyal izolasyona dikkat edin, ne olursunuz şehir değiştirmeyin" dedi.

Son Dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Devlet kademesindeki 53 kişide koronavirüs tespit edildi

Son Dakika Güncel Son Dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Devlet kademesindeki 53 kişide koronavirüs tespit edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    15:45 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde 122 muhtarla bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Büyükkılıç, muhtarları kırsal bölgelere hizmet ulaştırmada en büyük destekçileri olarak nitelendirdi ve halkın mutluluğu ve huzuru için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı
    15:45 Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı

    Adıyaman'da Yeni Mahalle 3.Çevre Yolu Demokrasi Okulu yakınlarında meydana gelen kazada, Berkay B. idaresindeki motosiklet ile Gülsüm D. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Kazada, hafif ticari araca arkadan çarpan otomobilin etkisiyle araç takla attı. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralanan bir kişi ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

  • Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin: Gazze'deki vahşeti kendi seyrine bırakmak ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyecek
    15:44 Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin: Gazze'deki vahşeti kendi seyrine bırakmak ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyecek

    Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, Gazze'deki vahşetin kendi seyrine bırakılmasının ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyeceğini belirtti. Bekin, İsrail'e koşulsuz yardım yapan ABD'nin bu yanlış tutumunun siyonist İsrail'i cesaretlendirdiğini ve bölgenin güvensiz bir konuma sürüklendiğini ifade etti.

  • Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi
    15:44 Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarımın geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya, alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticiler katıldı.

  • CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'ndaki İddiaları TBMM'ye Taşıdı
    15:44 CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'ndaki İddiaları TBMM'ye Taşıdı

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda yapılan mülakatlar ve sınav sonuçlarıyla ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Uzun, “Gerek torpil iddiaları, gerek sorulan sorulara dair şaibeler, gerekse seçimin hemen ertesi günü açıklanan sınav sonuçlarına dair iddialar maalesef başta bu sınava giren Adalet Bakanlığı personelleri olmak üzere toplumun tümünün içine sinmemiştir. Bakanlık yapılan mülakatı iptal etmeli ve yazılı sınav sonuçlarına göre liyakati önceleyerek görevde yükselmeye hak kazananların hakkını teslim etmelidir” dedi.

  • Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi
    15:44 Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi

    Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) öncülüğünde düzenlenen Turizm Çalıştayı'na sektör temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Ordu'nun turizm potansiyeli, sorunlar ve çözüm önerileri, turizm lokasyonları, mekansal planlama ve pazarlama konuları ele alındı. OTSO Başkanı Karlıbel, çalıştayın amacının Ordu'nun turizm pastasından pay almasını sağlamak olduğunu belirtti.

  • Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya geldi
    15:43 Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya geldi

    Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya gelerek yeni görevlerinde başarı diledi. Vali Tanrısever, İl Genel Meclislerinin önemine vurgu yaparak, Gümüşhane'nin gelişimine katkı sağlamak için yapılacak hamlelerin öncelikli olduğunu belirtti.

  • Karabük'te araç çarpması sonucu otomobil apartman bahçesine düştü
    15:41 Karabük'te araç çarpması sonucu otomobil apartman bahçesine düştü

    Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir aracın çarptığı otomobil kontrolden çıkarak apartmanın bahçesine düştü. Otomobil sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, sürücünün panikle kazayı bildirmesi ve çevredeki vatandaşların yardıma koşması yer alıyor.


Advertisement