SPOR Bakanlar Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, ADF'de gençlerle buluştu - Son Dakika
Güncel

SPOR Bakanlar Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, ADF'de gençlerle buluştu

Bakanlar Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, ADF'de gençlerle buluştuMehmet ÇINAR- Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA) - Antalya'da bu yıl 'Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak' temasıyla ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) son gününde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı...

13.03.2022 13:32  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, ADF'de gençlerle buluştu

Mehmet ÇINAR- Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA) - Antalya'da bu yıl 'Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak' temasıyla ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) son gününde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ADF Youth/Spor paneline katıldı.

Antalya Serik'e bağlı Belek turizm bölgesindeki NEST Kongre Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen ADF'nin son gününde üç panel gerçekleşti. Panellerde, 'Gıda güvenliği ve tarımın dönüşümü', 'Irkçılık ve ayrımcılıkla mücadele' başlıkları ele alındı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise ADF Youth/Spor programında konuştu. ADF'nin bu son panelinde Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Türkiye Milli Takımı ve Fenerbahçe Opet'in kaptanı voleybolcu Eda Erdem de konuşmacı olarak yer aldı. Bakanlar Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, TVF Başkanı Üstündağ ile voleybolcu Eda Erdem, sahneye çıktıklarında bir süre voleybol oynadı.

ÇAVUŞOĞLU: SPOR DA TÜRKİYE'NİN YUMUŞAK GÜCÜDÜR

ADF'nin en önemli unsurunu gençler ve kadınların oluşturduğunu, bundan sonraki yıllarda da kadın ve gençlerin odak noktası olmaya devam edeceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, ADF'de sanatın, kültürün, Türk dizilerinin, sinemanın ülkenin yumuşak gücünü nasıl pekiştirmeye çalıştığını anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Spor da en az müzik, sinema, diziler, kültür kadar Türkiye'nin önemli bir yumuşak gücüdür. Herkesin sevdiği sevmediği müzik olur, aynı şekilde diğer alanlarda farklı zevki olabilir ama spora geldiğinizde istinasız herkesin sevdiği bir spor dalı var. Türk takımları ve sporcuları başarılı oldukça gittiğimiz her yerde herkes bunu, başarının sırrını soruyor. Bu anlamda Filenin Sultanları ve voleybolumuz gerçekten ön plana çıktı" dedi.

ÇAVUŞOĞLU VOLEYBOL VE GOLF SPORLARINA İLGİSİNİ ANLATTI

Soru-cevap kısmında ise Bakan Çavuşoğlu'na, sahnedeki voleybol geçmişi ve golf sporuna ilgisi soruldu. Çavuşoğlu, "Lisede voleybol takımı kaptanıydım, üniversitede siyasalda oynadım voleybol. Şimdi diyebilirsiniz ki 'Bu boyla nasıl voleybol oynadı bu', o zaman fileler bu kadar yüksek değildi. Boy ortalaması da yüksek değildi. ve Eda kaptanın tek ayak üzerinde zıplayarak yaptığı smaçlar var ya, özellikle en kritik zamanlarda yapıyor, bayılıyoruz biz ona. Ben de voleybol oynarken onu yapmaya çalışıyordum" dedi.

Golfte de iddialı olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Baya iddialıyım. Bir gün oynayacağız. Eda kaptanı da teşvik ediyorum. Boş vakit olunca o da gelecek. Benim büyük dedelerimin de yaylada golfe benzer spor yaptığı bir rivayet" diye konuştu.

BAKANLARDAN OLİMPİYAT DEĞERLENDİRMESİ

Bakanlar Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, olimpiyatların Türkiye'ye ne zaman gelebileceğine ilişkin soruyu yanıtladı. Olimpiyatları almak için çok çaba sarf ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Buralardaki oylamalar adaletli olmuyor. Başka dönen şeyler de var. O zaman da şimdi de alt yapı bakımından hangi kriterleri koyarsanız koyun İstanbul, olimpiyatlara dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya hazır. Çok çaba sarf ediyoruz. Böyle bir karar verilirse gece gündüz çalışmaya hazırız" dedi.

Olimpiyatları ülke olarak en güzel şekilde organize edecek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu ise "Türkiye artık organizasyonlarda talep eden değil, talep edilen ülke. Türkiye'ye bu işi vermeyenler düşünsün, vermek isterlerse kapımız açık. Türkiye artık spor organizasyonlarında markadır. Kimse bunu gölgeleyemez. Bizim kapımız tüm spor oyunlarına açık" dedi.

KASAPOĞLU: PANDEMİYE RAĞMEN 164 ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

ADF'nin olmazsa olmazı, belki en güzel yanının gençlerle bir araya gelmek, spor ve spor diplomasisini konuşmak olduğunu belirten Kasapoğlu, "Bu apayrı bir heyecan. Spor turizmi, ben spor ve turizmi birbirinden ayrı görmüyorum, birbirini tamamlayıcı unsurlar. Son 20 yıldaki spor tesisleşmemiz ve her biri birbirinden modern, dünyanın her yerine meydan okuyacak altyapımız var. Doğusundan batısına her yerde bu altyapı en mükemmel derecede var. Her alanda mükemmel bir altyapı var. Geldiğimiz aşamada spor turizmindeki atılımlarımızı farklı bir noktaya taşıyoruz. Antalya'yı spor turizminin de başkenti olarak görüyoruz. Spor Turizmi Strateji belgemizi açıklayacağız ve inanıyorum ki Türkiye spor turizminde de diğer sektörlerde olduğu gibi bir markta haline gelecek. Pandemiye rağmen 164 organizasyona ev sahipliği yaptık. Talep eden değil talep edilen ülke olduk" dedi.

TVF Başkanı Üstündağ ise öncelikle Türkiye'nin büyük bir devlet ve ülke olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Voleybolun başarısının bir ekip işi olduğunu anlatan Üstündağ, "Bir çocuğun iyi okuması mı gerekir, iyi spor yapması mı gerekir. Artık bu ikilem kalktı ortadan. Biz voleybolu Türkiye'nin her ilçesine götürdük. 36 tane fabrikada 0-12 yaş arası Fabrika Voleybol projemiz var, 'Ya benim çocuğum tıp okuyacak, voleybolu nasıl oynayacak' şeklindeki sorular kalktı ortadan" dedi.

EDA ERDEM, 14 NUMARANIN SIRRINI ANLATTI

Sporun kitleleri birleştiren bir özelliği olduğunu belirten milli voleybolcu Eda Erdem, soru-cevap kısmında 14 numaralı formasının sırrını ve hedeflerini anlattı. Erdem, "Ben voleybola biraz geç başladım. 13.5 yaşındaydım, normalde 9-10 yaşında başlamak lazım. O dönem Beşiktaş altyapısındayım, antrenörüm bana dedi ki, 'Sen geç katılıyorsun takıma, olan rakamlar belli', üç rakam vardı. Ben de 14'ü giymek istediğimi söyledim. 14 serüvenim böyle başladı. Bir dönem 12 giymek istedim. Sonra altyapıdan benden yaşça büyük ablalarım vardı. Onlar gelince haliyle ast-üst ilişkisi, 12 numarayı isteyince tabii ki de ablama verdim. Sonra sağ olsun İsmail Şahin antrenörüm, beni voleybolla tanıştıran, diyor ki, 'Eda 14'ü giyer, daha önce de giydi.' 14 bana tekrar gelince dedim ki, '14 benim kaderimde, o yüzden onu bırakmamayım. O zamandan beri 14'üü giyiyorum" diye konuştu.

Eda Erdem, hedeflerini ise şöyle açıkladı:

"Tekrardan Fenerbahçe ile kulüpler şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Milli takımla, Paris 2024 Olimpiyatları'nda yer almak istiyorum. Dünya Şampiyonasında bir madalya kazanmak istiyorum. Eğer inşallah Paris'e gidebilirsem inancım çok yüksek, ben de hala aktif şekilde oynuyor olursam kıl payı kaçırdığımız madalyayı almak istiyorum" dedi.

SPOR Bakanlar Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, ADF\'de gençlerle buluştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Bakanlar Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, ADF'de gençlerle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement