Son dakika: Beyşehir Gölü Milli Parkı'ndaki sazlıklar alev alev yandı - Son Dakika
3.Sayfa

Son dakika: Beyşehir Gölü Milli Parkı'ndaki sazlıklar alev alev yandı

Gelen son dakika haberlerine göre Beyşehir Gölü Milli Parkı'ndaki sazlıklar alev alev yandı Türkiye'nin en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda akşam saatlerinde çıkan sazlık yangını kontrol altına alındı.

13.01.2021 01:08  Güncelleme: 01:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Gölü Milli Parkı'ndaki sazlıklar alev alev yandı

KONYA - Türkiye'nin en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda akşam saatlerinde çıkan sazlık yangını kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Üstünler Mahallesi'ndeki göl kıyısında bulunan sazlık alanda akşam saatlerinde yangın başlamasının ardından ekipler seferber oldu. Bölgedeki kamışların kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirtilen yangına, bölgenin ormanlık sahanın kenarında olması nedeniyle çok sayıda itfaiye aracı, Beyşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri müdahale etti. Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme araçları da bölgeye giderken, itfaiye ekipleri sazlık alanın balçık ve bataklık olması nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandı. Ekipler, yol kenarlarından ve müsait noktalardan yangına müdahale ederken, iş makineleri de alevlerin ormanlık sahaya çıkmaması için şev açma çalışmaları yürüttü.

Alev alev yanan sazlık alana giderek yetkililerden bilgiler alan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, sazlık alanı ateşe verenlere tepki gösterdi. Alevlerin rüzgarın da etkisiyle göl aksına doğru ilerlemesinin muhtemel bir orman yangınının önüne geçtiğini vurgulayan Bayındır, yangının kontrol altında olduğunu ancak, rüzgarın yönünü değiştirmesi ihtimaline karşı ekiplerin bölgedeki bekleyiş ve zaman zaman müdahalelerini sürdürmekte olduğunu belirtti.

Son dakika: Beyşehir Gölü Milli Parkı\'ndaki sazlıklar alev alev yandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son dakika: Beyşehir Gölü Milli Parkı'ndaki sazlıklar alev alev yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tokat'taki depremin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı
    21:27 Tokat'taki depremin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde bir marketteki insanların panikle dışarı çıktığı anlar da kameraya yansıdı.

  • Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler
    21:20 Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde hayır çeşmesi için su kanalı açarken toprak kayması sonucu göçük altında kalan 2 kişi toprağa verildi.

  • Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi
    21:02 Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Amasya'dan 12 AFAD personeli ve 3 araç, Tokat ve Yozgat illerine görevlendirildi. Tokat iline 2 idareci, 5 arama kurtarma teknisyeni ve 2 tam donanımlı araç, Yozgat iline ise 5 arama kurtarma teknisyeni ve 1 tam donanımlı araç sevk edildi. Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden toplamda 12 personel ve 3 araç, depremin etkilediği bu iki ilde görev yapacak.


Advertisement