BİTLİS'TEKİ ÖRTÜ YANGINI 3'ÜNCÜ GÜNDE KISMEN KONTROL ALTINDA - Son Dakika
Güncel

BİTLİS'TEKİ ÖRTÜ YANGINI 3'ÜNCÜ GÜNDE KISMEN KONTROL ALTINDA

Diyarbakır karayolu üzerinde, Buzlupınar mevkisi yakınında çıkan örtü yangını 3'üncü günde kısmen kontrol altına alındı.

01.09.2021 10:41  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır karayolu üzerinde, Buzlupınar mevkisi yakınında çıkan örtü yangını 3'üncü günde kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken Eskişehir ve Kütahya'dan iki yangın söndürme helikopterinin bugün bölgeye sevk edileceği belirtildi.

Bitlis- Van karayolunun 35'inci kilometresi ile Bitlis-Diyarbakır karayolunun Buzlupınar mevkisi yakınlarında iki ayrı noktada 3 gün önce örtü yangını çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine her iki noktaya itfaiye, AFAD, jandarma, AKUT, Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, Bitlis-Van karayolu üzerindeki yangını önceki gün kontrol altına aldı. Rüzgarın yön değiştirmesiyle geniş bir alana yayılan Bitlis- Diyarbakır karayolu üzerindeki yangın ise kısmen kontrol altına alındı. Şu ana kadar 20 hektardan fazla alanın zarar gördüğü yangının kontrol altına alınabilmesi için ekipler yoğun bir mücadele veriyor.

Dün yangın bölgesine giden Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın talebi üzerine bugün Eskişehir ve Konya'dan da iki yangın söndürme helikopterinin bölgeye sevk edileceği belirtildi.

BİTLİS\'TEKİ ÖRTÜ YANGINI 3\'ÜNCÜ GÜNDE KISMEN KONTROL ALTINDA
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BİTLİS'TEKİ ÖRTÜ YANGINI 3'ÜNCÜ GÜNDE KISMEN KONTROL ALTINDA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement