Son dakika! Çaldıran'da 15 Temmuz etkinliği - Son Dakika
Yaşam

Son dakika! Çaldıran'da 15 Temmuz etkinliği

Son dakika! Çaldıran\'da 15 Temmuz etkinliği

Son dakika gelişmesine göre Van'ın Çaldıran ilçesinde 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan FETÖ terör örgütünün kalkışmasının 4. yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi.

15.07.2020 22:36  Güncelleme: 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan FETÖ terör örgütünün kalkışmasının 4. yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi.

Çaldıran ilçesinde ilk etkinlik bugün saat 10.00'da Çaldıran İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce 15 Temmuz bisiklet ve kros yarışması ile başladı. Program, Merkez Camii'nde kılınan akşam namazının ardından protokol topluca hükümet konağı önüne gelerek bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam edildi. Burada bir konuşma yapan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, "15 Temmuzda FETÖ terör örgütünün darbe kalkışması ihanet ve işgal girişiminin bertaraf edilmesinin 4. yıl dönümünde unutulmasına, unutturulmasına ve ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına milli hafızalarımızı canlı tutmak için huzurunuzda bulunmaktayız. Dinimizin, devletimizin ve milletimizin düşmanı elebaşı Pensilvanya'daki FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016'daki işgal ve isyan ile darbe kalkışmasının tarihin çöplüğüne gömülüşünün 4. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşların direnişi hukuk devletinin hak ve özgürlüklerin zaferidir. Milli iradenin zaferidir. Demokrasinin zaferidir. Hakla batılın savaşı sonucunda hakkın galip gelmesidir ve 15 Temmuz milletimizin, ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıktığının en önemli göstergesidir. FETÖ ve tetikçileri efendilerinin emriyle Peygamber ocağı kahraman ordumuzun ay yıldızlı üniforması altına gizlenerek milletin parasıyla alınan silahları alçakça millete çevirmekten bir an tereddüt etmemişlerdir. 251 şehidimiz, 2193 gazimiz olmuştur. 15 Temmuz hain kalkışmada canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Çaldıran Kaymakamı Adem Can, "Tarihi anlı şanlı zaferlerle dolu ülkemizin tarihine maalesef 15 Temmuz bir kara leke olarak katılmıştır. FETÖ'cü ve buna destek veren iç ve dış güçler topyekün ülkemizi sadece siyasi görüşümüzü ya da iktidarımızı değil vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, ezanımızı, birliğimizi, dirliğimizi ve demokrasimizi hedef almışlardır. Ülkemiz çok değişik saflardan geçmiş çok darbeler görmüş ancak hiçbirinde Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmamıştır. Kendi uçağıyla, kendi silahıyla, kendi mermisi ile vurulmamıştır. O gün orada Mecliste bulunan milletin hür iradesiyle seçtiği her siyasi görüşü temsil eden tüm milletin vekilleri idi. Belki yeni bir fetret devri belki 100 yıl sürecek bir kaosun ilk fırtınası servis ediliyordu. Ülke ve devlet teslim alınacaktı. Millet esir alınacak birbirine kırdıracaktı. Ancak aziz milletimiz bunlara fırsat vermemiştir. Bu duygu düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk, 251 şehidimizi rahmetle anarken gazilerimize sağlık dolu ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.

Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Kürtçe Mevlid-i Şerif'in okunmasının ardından, sinevizyon gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından etkinlik gece saat 00.13'te salanın okunması ile sona erecek.

Törene Çaldıran Kaymakamı Adem Can, Belediye Başkanı Şefik Ensari, Cumhuriyet savcıları Mehmet Recep Kantarmış, Kemal Doğtekin, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, Garnizon Komutan Piyade Albay Özkan Kantemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece, İlçe Müftü Vekili M. Emin Avcı, siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri ve çok sayıda halk katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Son dakika! Çaldıran'da 15 Temmuz etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement